Policija s tijela u mrtvačnici iskoristila otiske prstiju za otključavanje telefona

Obitelj ubijenog muškarca šokirana je postupanjem policije koje je izvadila tijelo iz mrtvačnice te su s otiskom prsta pokušali otključati njegov telefon.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.04.2018. / 07:13

Otisak prsta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedan od nevjerojatnih i prilično bizarnih načina na koji se policija i agenti FBI-ja pokušavaju dokopati dokaza u istragama ubojstava i smrtnih slučajeva jest otključavanje telefona mrtvih osoba korištenjem njihovih otiska prstiju.

Izvori novinara Forbesa koji su dobro upoznati s načinom rada FBI-ja kažu kako je to posljednjih godina postala uobičajena praksa jer se na taj način mogu dokopati brojnih važnih informacija koje mogu pomoći u rješavanju slučaja i uhićenjima kriminalaca. Ova se metoda najčešće koristi s osobama preminulima od predoziranja te se zahvaljujući podacima iz njihovih telefona mogu pronaći dileri.

No dok su dosad takav način otključavanja telefona primjenjivali direktno na mjestima zločina, prošlog mjeseca policija je pokušala doći do podataka s telefona s mrtvog tijela koje je već bilo u mrtvačnici, što je šokiralo obitelj Linusa Phillipa koji je poginuo tijekom bijega od policije.

Kada je policajac pokušao ući u njegov automobil, on je stisnuo papučicu gasa i vukao ga po cesti, nakon čega je počela policijska potjera koja je tragično završila. U policijskom izvješću stoji kako je koristio automobil kao smrtonosno oružje, a ubijen je tijekom potjere – iako nije imao oružje.

Osim što je obitelj ostala šokirana kada je saznala za njegovu smrt, novi šok uslijedio je nakon što su dva policajca ušetala u mrtvačnicu, izvadila tijelo iz hladnjaka i s njegovim prstom pokušala otključati njegov pametni telefon.

"To je odvratno", komentirala je za medije djevojka ubijenog Victoria Armstrong i upitala se kako je moguće da je netko policiji dopustio vađenje mrtvog tijela iz hladnjaka zbog pokušaja otključavanja telefona.

Izvor: BBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti