Policija spasila otetu 14-godišnjakinju zahvaljujući Snapchatu

Da se djevojčica nije osvijestila u motelskoj sobi i alarmirala prijatelje, popis zločina koji se pripisuju uhićenom 55-godišnjaku vjerojatno bi bio još dulji.

Martina Čizmić | 21.01.2020. / 08:36

Snapchat i Facebook (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Da tehnologija i stalno praćenje ne moraju uvijek biti loša stvar, pokazuje slučaj koji se dogodio u Kaliforniji. Naime, otetu tinejdžericu policija je locirala i spasila nakon što je preko Snapchata uspjela uzbuniti svoje prijatelje.

Kako javljaju američki mediji, tinejdžerica je iskoristila popularnu društvenu mrežu kako bi javila prijateljima da su ju oteli, ali nije znala gdje se točno nalazi.

Prijatelji su, međutim, uspjeli točno odrediti njezin položaj zahvaljujući opciji Snap Map, koja omogućuje dijeljenje lokacije s prijateljima koje korisnik sam odabere.

Nakon što su prijatelji dobili lokaciju 14-godišnjakinje, alarmirali su policiju, koja ju je pronašla u motelskoj sobi gdje ju je zatočenu držao 55-godišnjak. On je odmah uhićen, dok su njegova dvojica suučesnika uhićena naknadno.

Policija je priopćila kako je glavni osumnjičenik drogirao tinejdžericu, a potom nazvao svoje pomagače kako bi mu pomogli prebaciti ju u vozilo, gdje ju je osumnjičenik seksualno napao.

Uređivanje videa, ilustracija Želite napraviti "deepfake" video? Uključite Snapchat

Slika nije dostupna Nove naočale za ljubitelje Snapchata dolaze s dvije kamere, ali i previsokom cijenom

Da se djevojčica nije osvijestila u motelskoj sobi i alarmirala prijatelje, popis zločina koji mu se pripisuju (od drogiranja maloljetnika, silovanja, otmice, zlostavljanja djeteta...) vjerojatno bi bio još dulji.

Djevojčica je imala sreće što joj otmičar nije oduzeo pametni telefon te što se brzo snašla i alarmirala prijatelje. 

Izvor: Business Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti