Policija upozorava na sklopivi pištolj koji izgleda poput pametnog telefona

Zastrašujući izum američke start up kompanije.

Monika Nožić Monika Nožinić | 13.01.2017. / 17:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prema pisanju belgijskog dnevnog lista La Dernière Heure (DH), belgijska policija izdala je upozorenje koje se odnosi na sklopivi pištolj koji izgleda poput pametnog telefona. Proizvođač pištolja pod nazivom Ideal Conceal Pistol je tvrtka Ideal Conceal iz Minnesote.

Riječ je o .380 kalibarskom pištolju s dvije cijevi koji može ispaliti dva metka, a ima i laserski nišan. Na tržištu se trebao pojaviti prošle godine, ali je zbog problema u proizvodnji početak prodaje odgođen za 2017. godinu. Kirk Kjellber, tvorac ovog pištolja, rekao je da početak proizvodnje očekuje u ožujku.

Kada je potpuno sklopljen, pištolj je teško razlikovati od tipičnog pametnog telefona.

"Imamo još dvije faze prototipa, želimo da pištolj bude lakši i da ljudima pruži mogućnost da ne postanu žrtve u slučaju opasnosti", izjavio je Kjellberg. Njegova kompanija već je dobila 12 000 narudžbi, a cijena pištolja bit će 395 dolara.

Policija je zabrinuta da će pištolj biti ilegalno uvezen u Europu, a u prodaji će se naći uskoro na tržištu SAD-a.

Svoje mišljenje o sklopivom pištolju iznio je i Andrew Patrick, zamjenik direktora komunikacija Koalicije za zaustavljanje nasilja oružja: "Ono što je najstrašnije je da izgleda poput pravog telefona. Ovaj pištolj nije samo opasan već i neodgovoran”.

Pogledajte videozapis:

Izvor: BusinessInsider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti