Ponuda koja se ne odbija: Ako u ovom restoranu na ulazu ostavite mobitel, dobit ćete besplatno bocu vina

Osim besplatne boce vina, ovo je šansa da u miru uživate u jelu, kao i u druženju i razgovoru s prijateljima i partnerima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.04.2024. / 16:52

Vino za večerom, ilustracija (Foto: Getty Images)

U nekim od brojnih memea koje kruže društvenim mrežama, a u kojima se uspoređuje sadašnje vrijeme s osamdesetim ili devedesetim godinama, jedna od takvih usporedbi često kaže kako smo ranije u restoranima hranu jeli, a danas je - fotografiramo. To i nije daleko od istine jer prizor osoba koje fotografiraju hranu koju im konobari poslužuju i te fotografije objavljuju na Instagramu i drugim društvenim mrežama zaista nije rijedak. Naravno, nakon toga oko često bježi na ekran kako bi vidjeli tko je lajkao i komentirao objavu, malo se prolistaju portali, ostale mreže i slično tako da se dobar dio vremena, umjesto u razgovoru s prijateljima ili partnerima, ponovno provede s ekranima.

Učenik spava u školi Školarci su na nastavi preumorni zbog sve raširenijeg problema

U jednom talijanskom restoranu žele stati na kraju takvoj praksi i žele da ljudi, dok uživaju u hrani i piću, uživaju i u razgovoru s drugim ljudima, a ne u neprestanom gledanju u ekrane. Zato imaju ponudu koju mnogi njihovi posjetitelji neće moći odbiti.

Naime, kada uđete u Al Condominio u Veroni, moći ćete svoj telefon zaključati u posebnoj kutiji za koju ćete dobiti ključ, a kada konobaru pokažete taj ključ, on će vam za stol donijeti besplatnu bocu vina. Kako je novinarima The Guardiana objasnio vlasnik Angelo Lella, htio je otvoriti restoran koji će biti drukčiji od aktualnih restorana, a moramo priznati kako ideja zaista nije loša: Tehnologija zaista postaje problem. Nema potrebe da svakih pet sekundi gledate u telefone, ali za mnoge to je poput droge… Ovako imaju priliku ostaviti telefon sa strane i piti dobro vino, objasnio je.

Nije teško zaključiti kako bi se mnogi za bocu vina mogli na kratko vrijeme odreći svog telefona, a tko zna, možda im se i svidi pa im to postane navika da, tijekom druženja u restoranima i kafićima, uopće ne gledaju ekrane telefona. Što se ovog restorana tiče, skoro 90 posto gostiju odlučuje se zamijeniti svoj telefon za bocu vina.

Tinejdžeri na pametnim telefonima, ilustracija Zabrinjavajući podaci: Gotovo polovica tinejdžera osjeća da su ovisni o društvenim mrežama

Besplatna boca vina nije jedino što posjetitelji Al Condominia mogu dobiti. Naime, u restoranu se potiče goste na pisanje recenzija koje se mogu ostaviti u istoj kutiji u kojoj ostavljaju telefone, a oni koji napišu najbolju recenziju dobit će besplatan obrok prilikom sljedeće posjete.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti