Ponuda TME distributera za visokokvalitetne releje i kontaktore

Releji i kontaktori su električni uređaji koji se koriste za upravljanje strujom u električnim krugovima. To su osnovni elektrotehnički elementi koji se koriste u automatizaciji, elektrotehnici i energetici. Grupa TME nudi širok raspon releja i kontaktora različitih proizvođača i karakteristika.

Sponzorirani članak | 27.02.2023. / 16:42

PR (Foto: PR)

Što su releji?

Releji su elektromehanički uređaji koji se koriste za prijenos signala iz jednog kruga u drugi. Releji obično imaju dva kruga: upravljački i prekidački. Ulazni signal u upravljački krug aktivira elektromagnetsko polje, koje pomjera kontakte u prekidačkom krugu. Zbog toga što relej odvaja upravljački i prekidački krug, može se koristiti za električnu izolaciju između ova dva kruga.

Što su kontaktori?

Kontaktori su elektromehanički prekidači koji se koriste za upravljanje strujom u električnim krugovima. Kontaktori su slični relejima, ali imaju veće pričvrsne elemente i prilagođeni su za rad u teškim uvjetima industrije. Kontaktori obično imaju više kontakata, što omogućava prijenos više signala i veće struje. U kontaktorima obično ima nekoliko parova kontakata - jedan krug je upravljački, a drugi prekidački. Kada se ulazni signal na upravljački krug primijeni, kontakti na prekidačkom krugu se zatvaraju, što omogućava protok struje kroz uređaj ili uređaje koji su spojeni na kontaktor.

Gdje se koriste releji i kontaktori?

Releji i kontaktori široko se koriste u industriji, automatizaciji i energetici, gdje se koriste za upravljanje strujom u električnim krugovima, kao iu sustavima zaštite od kratkog spoja. Releji i kontaktori su vrlo važni elementi u industrijskoj automatizaciji. Koriste se za upravljanje motorima, pumpama, ventilatorima, sustavima rasvjete, kao i za upravljanje cijelim proizvodnim sustavima. Releji i kontaktori također se koriste u sigurnosnim sustavima, poput alarma i nadzornih sustava, gdje se koriste za uključivanje i isključivanje različitih elemenata.

Ponuda TME za releje i kontaktore


Tvrtka TME, globalni distributer elektroničkih i elektrotehničkih komponenti, nudi širok izbor releja i kontaktora, ukupno više od 16.000 proizvoda. Među njima su elektromagnetski, poluvodički i instalacijski releji.

Elektromagnetski releji su uređaji u kojima elektromagnet privlači pokretne kontakte, omogućujući protok struje. TME nudi više od 6.000 modela takvih releja.

Poluvodički releji su uređaji u kojima su korišteni poluvodički elementi, poput tranzistora ili tiristora, kako bi se omogućio protok struje. TME nudi više od 5.500 modela takvih releja.

Instalacijski releji su uređaji namijenjeni za ugradnju u ormariće i razvodne kutije. TME nudi više od 600 modela takvih releja.

Također, u ponudi tvrtke TME nalaze se kontaktori koji su elektromehanički prekidači koji omogućuju protok struje u električnim krugovima. TME nudi više od 3.500 modela kontaktora, uključujući glavne module i dodatnu opremu te instalacijske modularne kontakte.

Zahvaljujući bogatoj ponudi releja i kontaktora, uključujući širok raspon različitih vrsta i modela, tvrtka TME može zadovoljiti potrebe klijenata u mnogim industrijskim granama, automatizaciji i elektrotehnici. Web stranica TME-a ima lako razumljiv katalog proizvoda koji omogućuje brzo i jednostavno pronalaženje odgovarajućeg proizvoda.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti