Popularna aplikacija za vijesti pomaže svima koji žele naučiti engleski jezik

Za jednostavno učenje engleskog jezika dovoljno je preuzeti aplikaciju i pretplatiti se na Learning English opciju.

Martina Čizmić | 13.05.2020. / 13:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Učitelji diljem svijeta posljednjih se mjeseci suočavaju s posve novim izazovima - kako prenijeti znanje djeci koja se nalaze kilometrima daleko, u vlastitim domovima, pred računalima i televizorima. 

Iako su hrvatski učitelji veoma brzo "pohvatali konce" i krenuli s nastavom na daljinu, svaka pomoć sa strane dobro im dođe. 

Tako je švedska tvrtka Squid odlučila u sklopu svoje aplikacije ponuditi edukativne materijale za nastavnike stranih jezika. Materijali nisu temeljeni na udžbenicima, već na najnovijim vijestima koje se događaju diljem svijeta, a osimislili su ih upravo nastavnici stranih jezika. 

SQUID-ov besplatni tjedni bilten za učenje engleskog jezika sadrži savjete i ideje za aktivnosti koje je moguće izvesti tijekom predavanja putem interneta. Vježbe su dizajnirane tako da koriste i druge besplatne i nadaleko poznate softverske alate, pogodne za korisnike, kao što su Google Docs ili Skype. Članci pokrivaju dobro izbalansiran niz aktualnih tema, uključujući COVID-19, kao i razne druge priče, omogućujući nastavnicima engleskog jezika da planiraju lekcije koje najbolje odgovaraju potrebama i interesima učenika. 

SQUID Learning English također pomaže učenicima engleskog jezika koji žele poboljšati svoje jezične vještine izvan učionice. Korisnici se mogu pretplatiti na kategoriju “Learning English” u aplikaciji SQUID u kojoj mogu naći interaktivne setove temeljene na najnovijim vijestima. Svaki set se sastoji od autentičnog, aktualnog članka iz poznatog engleskog izvora vijesti, kao i dvije interaktivne vježbe za poboljšanje vokabulara i razumijevanja čitanja.

Slično kao bilten za nastavnike, “Learning English” opcija nudi velik izbor članaka i vježbi od srednje do napredne razine. U aplikaciji SQUID učenici engleskog također moguć pronaći i kategoriju “Easy News” s člancima na engleskom jeziku pogodnim za početnike i srednju razinu engleskog jezika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti