YouTube, NewsHour i Google omogućuju vam da pošaljete vaša pitanja posadi STS-134 koja će biti sutra lansirana u svemir.

Od danas do subote 30. travnja posada u svemiru primat će vaša pitanja putem YouTube na koja će odgovarati u ponedjeljak 02. svibnja na PBS NewsHour YouTube kanalu koji će se prenositi uživo uz Milesa O'Briena.

Posljednja NASA-ina misija Space Shuttle Endeavor na čelu sa Markom Kellyem i ostatkom posade STS-134 kreće sutra 29. travnja i trajat će 14 dana, te će imati četiri 'šetnje' svemirom.

Na službenom blogu YouTubea stoji nekoliko savjeta kako poslati pitanja. Video bi morao biti u trajanju od maksimalno 20 sekundi, snimati se mora u tihoj prostoriji i poželjno je da je kamera mirna. Osim YouTubea vaša pitanja primat će se i putem Twittera sa hashtagom #utalk2nasa, a najbolja pitanja postaviti će se u intervjuu uživo u ponedjeljak.

Samo lansiranje možete gledati sutra na PBS NewsHour YouTube kanalu, a ukoliko nećete biti u mogućnost pratiti uživo, snimka lansiranja biti će arhivirana kako bi  je mogli pogledati kasnije.

Svi smo maštali o svemiru gledajući Apollo 13 sa Tom Hanksom, a sada je stigla prilika da i pitate nešto što ste oduvijek željeli.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju