Povratak na veliku scenu: Honor priprema novi flagship telefon i želi dominirati kineskim tržištem

Planovi Honora sve su samo ne skromni te je želja njihova izvršnog direktora da postanu vodeća kineska smartphone kompanija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.12.2020. / 08:04

Predstavljanje Honor Visiona (Foto: AFP)

Trump je svojim odlukama o zabrani poslovanja američkih kompanija s Huaweijem kineskoj tvrtki nanio nepopravljivu štetu, a posljedice te odluke osjetio je i vrlo popularni Huaweijev brend Honor. Zabranjeno im je koristiti tehnologije poput Qualcommovih čipseta koji danas pogone brojne popularne telefone, a još je veći problem i zabrana korištenja Google Mobile Servicesa, odnosno s njihovim telefonima se ne isporučuju Googleove aplikacije.

Slika nije dostupna Huawei se odlučio na drastičan potez: Prodaje Honor za čak 15 milijardi dolara

Rješenje za tu situaciju, barem za Honor, pronađeno je u prodaji kompanije, kako više ne bi bila pod američkim sankcijama te je nedavno prodana konzorciju iz Shenzhena. Nedugo nakon toga na mreži su se počele pojavljivati informacije o planovima Honora koji su - prilično ambiciozni. Njih je dugoročni cilj, kako je to na nedavnom sastanku sa zaposlenicima izložio izvršni direktor kompanije Zhao Ming, postati prvi brend pametnih telefona na kineskom tržištu.

To bi značilo da žele prestići i Huawei, što neće biti lako jer iako zbog spomenutih zabrana imaju problema na svjetskim brojnim tržištima, u svojoj zemlji i dalje dominiraju i najpopularniji su mobilni brend među Kinezima. Hoće li Honoru uspjeti preuzeti ulogu koju je godinama držala njihova sada bivša matična kompanija, pokazat će vrijeme, a Ming i ekipa iz Honora već pripremaju strategiju s kojom će to pokušati napraviti.

Honor na IFA 2019 u Berlinu Opcija koju želimo na svim telefonima: Novi Honorov smartphone trebao bi imati senzor za mjerenje tjelesne temperature

Ta strategija uključuje i potencijalni dogovor s Qualcommom te je, prema izvorima bliskim kompanijama, potpisivanje dogovora blizu pa u budućnosti možemo očekivati nove modele Honorovih telefona koje će pokretati Qualcommov hardver. Među inim, kineska tvrtka već priprema i novi flagship model za sljedeću godinu koji će pokretati najjači Qualcommov procesor Snapdragon 888.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti