Povratak Nokije: Novi telefoni stižu u prvoj polovici sljedeće godine

Finska kompanija HMD potpisala je ugovor o licenciranju s Nokijom te će prve pametne telefone s logom ove kompanije predstaviti u prvoj polovici 2017.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.12.2016. / 06:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon godina dominacije na tržištu mobilnih telefona pa velikog pada koji je uslijedio nakon što se nisu uspjeli prilagoditi novim pravilima na tržištu pametnih telefona, u Nokiji su se 2011. odlučili na riskantan potez te su izabrali Windows Phone kao jedinu platformu na kojoj će njihovi telefoni raditi u budućnosti. Iako su mnogi analitičari tada upozoravali kako bi bilo puno logičnije da Nokije rade na Androidu, u ovoj kompaniji odlučili su se za 'treći put' i vjerovali su kako će korisnici koji ne žele iPhone, a nisu zadovoljni Androidom kupiti Windows telefone. Kao što je poznato, ta se odluka pokazala pogrešnom i nakon iznimno loše prodaje telefona, na kraju je Nokia prodana Microsoftu, što je u označilo kraj nekadašnjeg mobilnog giganta.

Prije pola godine Microsoft je prodao Nokijinu diviziju 'običnih' mobitela, a situaciju je iskoristila finska kompanija HMD koja je potpisala ugovor o strateškom licenciranju s Nokijom koji će im omogućiti desetgodišnje pravo korištenja ovog branda na pametnim telefonima i tabletima. Iz HMD-a jučer su objavili buduće planove vezane uz mobilno tržište te njihove prve pametne telefone s logom Nokije možemo očekivati već u prvoj polovici sljedeće godine. Neki detalji vezani uz same telefone još nisu poznati – hoće li to biti cjenovno pristupačni uređaji niže i srednje kategorije ili će možda ući u 'bitku' s Appleom i Samsungom, a jedino je poznato kako će telefoni raditi na Androidu. 'Razvijamo uzbudljivu novu seriju proizvoda usmjerenu prema korisnicima koja će se fokusirati na inovaciju, kvalitetu i iskustvo, zajedno s već dobro poznatim karakteristikama koje krase Nokiju – odličan dizajn, robusnost i pouzdanost', stoji u priopćenju iz HMD-a.  

Izvor: The Next Web

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti