Pozivi preko Google Voice dostupni u Hrvatskoj [AŽURIRANO]

Googleov servis za pozive putem interneta, ujedno i konkurencija Skypeu, Google Voice od sada je dostupna i u Hrvatskoj.

Zimo Zimo Zimo | 04.08.2011. / 08:34

Pozivi preko Google Voice dostupni u Hrvatskoj [AŽURIRANO]

Googleov servis za pozive putem interneta, ujedno i konkurencija Skypeu, Google Voice od sada je dostupna i u Hrvatskoj.

Nakon što je usluga postala dostupna u SAD-u i Kanadi, nekoliko mjeseci kasnije moguće je pozive obavljati i u Hrvatskoj, piše Večernji list.

UPDATE: Nakon konzultacija sa onima koji su ispravali uslugu, uključujući i nas, Google Voice još je uvijek nedostupan u Hrvatskoj, no trebalo bi biti moguće obavljati pozive preko Gmaila, za što je također potreban kredit. Naime, novinar Večernjeg lista Valetnino Međimorec posalo je zahtjev za kupnju kredita, no nakon 48h još mu uvijek isti nije odobren.

 

UPDATE 2: Kako je u komentarima spomenuo Bernard, Google Voice je dostupan i možete ga koristiti. Pogledajte savjet Bernarda:

1) može se uplaćivati po 10 USD ili EUR2) nemojte pogriješiti - promjenite valutu iz EUR u USD --> $0,02 = 0,11kn; 0,02€ = 0,15kn

3) povrat neiskorištene love - pošto sam zeznuo i nabrzaka uplatio 10 EUR, oduševilo me što su ugradili - gle čuda! - povrat sredstava. To recimo kod Skype možeš zaboraviti prije nego ti padne napamet. Dapače, kredite moraš potrošiti u određenom roku (nisam provjeravao kojem, mislim da u roku 12 mj jednom moraš obavit poziv) jer ti ih inaće - ponište (sic!)

4) poziv iz browsera - glatko i čisto, pa sam gotovo uvjeren da koriste premium VoIP providere terminacije...

***

Ukoliko želite početi koristiti Google Voice morate prvo kupiti kredit putem kreditne kartice, za koji je minimum 10 eura, nakon čega će vas svaka minuta poziva u Hrvatskoj koštati 0.02 eura za pozive na fiksnu liniju, dok će minuta prema mobilnoj mreži koštati 0.13 eura.

Google Voice sada je dostupan na 38 jezika i pomoću njega moguće je ostvarivati pozive prema 150 država koje imaju podršku ove aplikacije. Besplatne pozive mogu koristiti samo stanovnici u SAD-u i Kanadi, dok Skype još uvijek omogućuje besplatne video i audio pozive sa bilo kim tko ima instaliran Skype.

Sve je to u neku ruku priprema Googlea i njegovog servisa Google Plusa koji ima 25 milijuna korisnika, kako bi ozbiljno zaprijetio Facebooku koji je nedavno objavio mogućnost video poziva putem svoje društvene mreže u suradnji sa Skypeom.

Pristup Google Voice ostvaruje se putem Gmaila, gdje ćete prilikom logiranja dobiti obavijest sa daljnjim uputama.

Hoćete li koristiti Google Voice? Što mislite o cijenama?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti