Kada je cijena bitcoina rasla na 50, 60, a čak se približila i 70 tisuća dolara, mnogi su pomislili kako su zakasnili na taj kriptovlak te da su kriptovalute trebali kupovati dok im je vrijednost bila puno manja. Upravo je u posljednje vrijeme takva situacija na ovom tržištu - vrijednost bitcoina kreće se oko 16 tisuća dolara, a slična je situacija i s ostalim kriptovalutama čija je vrijednost u posljednjih godinu dana u velikom padu.

Bitcoin Iz Europske centralne banke tvrde kako bi bitcoin mogao postati nevažan

Kao i uvijek kada je u pitanju investiranje, a pogotovo kada se to odnosi na investicije u nesigurnu i volatilnu imovinu kriptovaluta, postavlja se pitanje je li sada, dok je vrijednost niska, vrijeme za kupovinu. Ako bi se situacija na tržištu ponovila, današnja investicija u jedan bitcoin od 16 tisuća dolara u nekoj bi budućnosti mogla vrijediti 50-60 ili više tisuća dolara. Naravno, isto tako vrijednost jednog bitcoina mogla bi ponovno pasti na npr. 5 tisuća dolara.

Odgovor na pitanje kupiti ili ne bitcoin kada mu vrijednost pada dao je Mark Cuban. Tijekom nedavnog gostovanja na jednom podcastu rekao je kako čeka da njegova vrijednost još padne kako bi mogao kupiti još bitcoina. Ovaj poduzetnik koji je u javnosti poznat i kao vlasnik NBA ekipe Dallas Mavericks, usporedio je investiranje u zlato i bitcoin.

U oba slučaja riječ je o posjedovanju nekakve imovine te se danas posjedovanja zlata također svodi na digitalne transakcije te mu je draži bitcoin. Rekao je i kako u slučaju propasti svijeta posjedovanje zlatnih poluga nikoga ne bi spasilo - sve što se može dogoditi jest da vam netko uzme tu polugu i istuče vas s njom.

Mark Cuban na početku je bio prilično kritičan prema kriptovalutama, no s vremenom je promijenio mišljenje te je u više navrata nahvalio bitcoin, ether, ali i dogecoin. Nije poznato koliko je do sada uložio u kripto, no prema posljednjim komentarima, čini se da trenutačnu lošu situaciju na ovom tržištu vidi kao priliku na kojoj bi se moglo zaraditi.

Kripto tokeni, ilustracija Poznati investitor objasnio na čemu su bazirane kriptovalute i iznio svoju prognozu za budućnost

Ono što svakako treba naglasiti jest da na njegove stavove nikako ne bi trebali gledati kao na financijske savjete jer je riječ o čovjeku koji je težak oko 6,5 milijardi dolara tako da si može priuštiti gubitak nekoliko milijuna ili čak nekoliko desetaka milijuna dolara investicijom u nestabilnu i volatilnu imovinu kakva su kriptovalute.

Izvor: Decrypt.co

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju