Na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu u siječnju 2020. godine Sony je iznenadio sve posjetitelje predstavljanjem svog koncepta električnog automobila, no tada još nije bilo govora o njegovoj proizvodnji. Da japanska tvrtka ima ozbiljne planove na ovom tržištu vidjeli smo dvije godine nakon toga kada su najavili partnerstvo s Hondom, a na ovogodišnjem izdanju istog sajma napokon smo vidjeli proizvodnu verziju automobila.

Sonyjev električni automobil Sony objavio teaser video: Pogledajte što pripremaju u suradnji s Hondom

Također, saznali smo i neke detalje o njihovom novom automobilskom brendu koji su nazvali Afeela. Prikazani automobil bi, prema još ranije objavljenim informacijama, trebao imati dva motora (ukupne snage 536 KS) i pogon na sva četiri kotača, do stotke će ubrzati za manje od 5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Sonyjev će se doprinos u razvoju automobila prvenstveno osjetiti u elektronici. Prvi model ovog brenda imat će čak 45 senzora, uključujući i kamere, radar, lidar itd. koji bi trebali omogućiti autonomnu vožnju te napredne opcije za infotainment - iz Sonyja su ranije čak spominjali da bi u automobil mogli implementirati i PlayStation 5.

S obzirom na to da je Tesla najavila podršku za Steam u svojim automobilima te da je Nvidia najavila svoj cloud servis GeForce NOW namijenjen automobilima, podrška za PlayStation u Sonyjevom automobilu nikoga ne bi trebala iznenaditi.

Sony Vision-S 2 Sony i Honda imaju zanimljiv plan za svoje automobile koji će oduševiti gamere

Početak prodaje prvog zajedničkog modela Sonyja i Honde najavljen je za 2026. godinu, prvo u SAD-u, a nakon toga i na europskom i japanskom tržištu. Prednarudžbe će biti moguće tijekom 2025. godine, do kada bi trebali saznati sve informacije o ovom automobilu, uključujući i cijenu.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju