Pratite na portalu Zimo: Apple danas predstavlja nove modele iPhonea

Apple će večeras predstaviti četiri modela iPhonea koji po prvi puta uključuju model mini te najveći iPhone do sada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.10.2020. / 11:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Večeras u 19 sati po hrvatskom vremenu Apple će održati virtualnu konferenciju na kojoj će predstaviti nove modele iPhonea i, vjerojatno, još poneki gadget. Dio analitičara smatra kako će ovo biti najvažnije lansiranje Appleovih proizvoda u posljednjih deset godina.

Naime, kombinacija različitih veličina ekrana, kao i različit cjenovni raspon novih modela, novi dizajn, podrška za 5G, kao činjenica da bi se brojni dosadašnji vlasnici iPhone mogli odlučiti na kupovinu novog modela predstavljaju jedinstvenu priliku za Cookovu kompaniju da povećaju prodaju telefona i udio na tržištu te, naravno, prihod i profit. I to u ovim vrlo teškim trenucima za globalno gospodarstvo.

iPhone 11 Apple u utorak predstavlja nove modele iPhonea, a već znamo njihove specifikacije, cijene i datum početka prodaje

O telefonima koje bi večeras trebali predstaviti više smo puta već pisali. Očekujemo dva "obična" iPhonea - po prvi puta pojavit će se "mini" model (iPhone 12 mini) s 5,4-inčnim ekranom te iPhone 12 s ekranom dijagonale 6,1 inča. iPhone 12 Pro također će imati 6,1-inčni ekran, dok će Pro Max imati najveći ekran do sada, barem kada su u pitanju Appleovi telefoni - 6,7 inča. Svi modeli trebali bi imati OLED ekrane, novu generaciju Appleova procesora i podršku za 5G, dok će najveće razlike biti u kamerama. Modeli Pro imat će tri kamere i lidar, za razliku od modela 12 i 12 mini koji će imati samo dvije kamere sa stražnje strane.

Slika nije dostupna Korisnici iPhonea godinama su čekali ovu opciju, a sad je napokon dostupna i možete je koristiti odmah

Pored telefona, brojne dosad objavljene glasine kažu kako možemo očekivati i manji model pametnog zvučnika - HomePod mini s cijenom od 99 dolara te nove slušalice koje će se prodavati pod Appleovim brendom. U posljednje vrijeme sve je više informacija i oko MagSafe tehnike bežičnog punjenja - nagađa se da bi Apple mogao predstaviti dva modela takvog punjača, za punjenje jednog ili dva uređaja. Također, spominje se i posebno kućište za iPhone putem kojeg će se telefon, jednom kada se postavi na podlogu za punjenje, sam centrirati na poziciju na punjenje kako bi korisnici bili sigurni da je (bežično) punjenje u tijeku.

Konferencija počinje u 19 sati po našem vremenu, a sve što će Apple predstaviti možete uživo pratiti na Zimu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti