Predstavljen OnePlus 12, kineski flagship s vrhunskim hardverom

Uređaj se već sada može prednaručiti na kineskom tržištu, a navodno bi se sljedećeg mjeseca mogao pojaviti i na tržištima izvan Kine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.12.2023. / 15:37

OnePlus 12 (Foto: OnePlus)

Danas je i službeno predstavljen jedan od posljednjih, a možda i posljednji flagship pametni telefon ove godine. Slaveći desetljeće od osnivanja tvrtke, OnePlus je u Kini predstavio model OnePlus 12 te će ovaj uređaj na početku biti namijenjen upravo za to tržište, gdje se već sada može prednaručiti. Službene informacije o globalnom lansiranju još nisu poznate, a ako ćemo vjerovati glasinama, to bi moglo biti najranije sljedeći mjesec.

OnePlus Objavljene su specifikacije jednog od najzanimljivijih nadolazećih preklopnih telefona

Telefon dolazi s velikim, 6,82-inčnim AMOLED ekranom rezolucije 1440x3168 piksela i adaptivnom frekvencijom osvježavanja od 1 do 120Hz. Pokreće ga posljednja i najjača generacija Qualcommova Snapdragona (čipset 8 Gen 3), a bit će dostupan u verzijama do čak 24GB RAM-a i 1TB prostora za pohranu podataka.

OnePlus 12 (Foto: OnePlus)

Baterija kapaciteta 5400 mAh najveća je do sada u telefonima ove kompanije, a podržava 100W punjenje te 50W bežično punjenje, što svakako treba pozdraviti jer je riječ o opciji koja nije bila prisutna u njegovom prethodniku. Još jedna zanimljivost vezana uz punjenje jest i mogućnost reverzibilnog punjenja tako da OnePlus 12 može poslužiti za punjenje drugih gadgeta.

Kamere su razvijene u suradnji s Hasselbladom, što bi trebalo garantirati kvalitetu fotografija. Rezolucija glavne kamere iznosi 50MP, dok se pored nje nalazi 48MP ultraširoka kamera, kao i 64MP periskopska kamera s trostrukim zumom. S prednje strane nalazi se 32MP kamera s mogućnošću snimanja 4K videozapisa.

Carl Pei Objavljene nove informacije o telefonu koji bi trebao konkurirati iPhoneu

Od ostalih zanimljivosti uređaja, treba naglasiti podršku za WiFi 7 i Bluetooth 5.4, USB-C 3.2, kao i ColorOS 14 (odnosno OxygenOS 14 za međunarodna tržišta) sučelje koje je bazirano na Androidu 14. Što se cijene tiče, ona je za opcije koje telefon nudi prilično povoljna. Za model s 12/256 GB iznosi nešto više od 600 dolara, dok za uređaj s 24GB RAM-a i 1TB prostora za pohranu treba platiti nešto manje od 820 dolara. Riječ je o cijenama koje vrijede za kinesko tržišta, a kada se ovaj uređaj pojavi na međunarodnim tržištima, za očekivati je kako će ta cijena biti veća.

Izvor: Android Authority

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti