Predstavljen token STYN: Sportyn postaje platforma za financiranje sportaša

Sportyn će od jeseni dobiti nove mogućnosti - STYN token za kriptotržite te funkciju train and earn crypto, s ciljem boljeg financiranja i razvoja sportaša.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.06.2022. / 14:47

Ivan Ilečić (Foto: Sportyn)

Od oko 700 milijuna sportaša diljem svijeta, njih manje od 3 posto postiže željenu vidljivost od željene publike korištenjem društvenih mreža ili sportskih natjecanja. Taj problem rješava aplikacija sportyn putem svojih naprednih tražilica, AI algoritmima i drugih alata, s kojima pomaže sportašima da lakše budu zamijećeni.

Ova aplikacija poznata je i kao LinkedIn za sport” i trenutačno broji više od 100 tisuća korisnika, a od jeseni će dobiti nove mogućnosti - STYN token za kriptotržite te funkciju train and earn crypto, s ciljem boljeg financiranja i razvoja sportaša.

Putem aplikacije sportaši će moći pokrenuti vlastite crowdfunding kampanje u kojima će odrediti iznos koji im je potreban za jednogodišnji plan treniranja, opremu, put na turnire, sportsku opremu i slično. Platforma trenutno razvija blockchain protokol za STYN token koji će početkom jeseni ove godine biti izlistan na nekoliko centraliziranih mjenjačnica.

Token bi korisnicima trebao omogućiti otključavanje premium razine platforme i dodatne značajke koje aplikacija nudi, da postignu visoko vrijednu vidljivost i povezivanje, osiguraju financijska sredstva za sportski razvoj, izlože NFT-ove, primaju povratne nagrade u kripto tokenima za svaku potporu sportašu, dobiju pristup ekskluzivnim pogodnostima, ponudama trećih strana i još mnogo toga.

Slika nije dostupna Hrvatska aplikacija Sportyn želi promijeniti globalnu sportsku zajednicu

Početkom jeseni sportyn će korisnicima omogućiti korištenje nove opcije train & earn crypto kojom će se sportaše nagrađivati STYN tokenima za svoje treninge.

Tokeni će se moći iskoristiti za popuste unutar aplikacije poput sportske opreme i prehrane, ali i za opciju promocije na koja će ih brže i bolje povezati s publikom i sa sponzorima. Također, korisnici će u jednom trenutku imati i opciju monetiziranja odnosno prodaje ili zamjene STYN tokena na exchange platformama za Bitcoin, Ethereum, Solana, Matic i mnoge druge ili, na kraju, zamijeniti u euro ili dolara te sredstva prebaciti na svoju sportyn debitnu karticu.

Mi u sportynu želimo demistificirati kripto tehnologiju široj sportskoj javnosti te sportašima omogućiti da na brz i jednostavan način dođu do potrebnih sredstava za svoj sportski razvoj. Vizija sportyna je pomoći što većem broju sportaša u svijetu na njihovom dugačkom putu u kojem veliki faktor, barem za većinu sportaša predstavlja financiranje treninga, opreme, putovanja te sportska prehrana, izjavio je Ivan Ilečić, osnivač i izvršni direktor tvrtke Sportyn Inc.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti