Prestižno europsko priznanje dodijeljeno Borisu Drilu iz HT-a

Prvi put ova prestižna stručna nagrada dolazi u Hrvatsku, a o njenoj važnosti govori informacija kako je prošlogodišnja otišla u ruke renomiranih operatora Vodafone grupe i Turkcella.

Martina Čizmić | 28.05.2019. / 10:55

Boris Drilo (Foto: Hrvatski telekom)

Prošlog tjedna u Londonu dodijeljene su renomirane nagrade za najboljeg CTO-a (Chief Technology Officer) u Europi koje dodjeljuje Mobile Europe & European Communications, jedan od vodećih časopisa u telekomunikacijskoj industriji.

Stručni žiri odlučio je jednu od dvije nagrade dodijeliti Borisu Drilu, članu Uprave Hrvatskog Telekoma i glavnom direktoru za tehniku i informacijske tehnologije, zbog postignuća HT-a na području modernizacije jezgrene i radijske pristupne mreže.

Prvi puta ta prestižna stručna nagrada dolazi u Hrvatsku, a o njezinoj važnosti govori informacija kako je prošlogodišnja otišla u ruke renomiranih operatora Vodafone grupe i Turkcella.

Ovo vrijedno priznanje potvrda je napora svih zaposlenika HT-a da našim korisnicima osiguramo najbrži pristup internetu putem naše mobilne mreže na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, rekao je Boris Drilo.

Hrvatski Telekom u posljednjih pet godina uložio je više od sedam milijardi kuna u razvoj mreže nove generacije, od čega je u pripremu infrastrukture za uvođenje 5G tehnologije, kroz 2018. i 2019., uloženo više od milijardu kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti