Preuzimanje besplatnih aplikacija 10 puta veće na Google Playu u odnosu na Amazon Appstore

Preuzimanje besplatnih aplikacija je čak 10 puta veće na Google Playu u odnosu na Amazon AppStore u SAD-u, saznajemo iz novog istraživačkog projekta Distima.

Zimo Zimo Mario Breljak | 25.04.2013. / 15:11

Preuzimanje besplatnih aplikacija 10 puta veće na Google Playu u odnosu na Amazon Appstore

Preuzimanje besplatnih aplikacija je čak 10 puta veće na Google Playu u odnosu na Amazon AppStore u SAD-u, saznajemo iz novog istraživačkog projekta Distima.

Top kategorija besplatnih aplikacija po kojoj se išlo u istraživanje su video igre. Predvodi ih Temple Run 2, koji ima najviše preuzetih aplikacija u ožujku. Word4Pics: 4 Pics 1 Word zauzelo je drugu poziciju od BrainVM Gamesa, dok je na trećem mjestu Subway Surfers.

Top izdavač, na temelju besplatnih igara je gle čuda Rovio Entertainment. Tvorci Temple Run 2 aplikacije, Imangi Studios, ostao je na drugom mjestu usprkos The Croods aplikaciji nazvanoj po istoimenom filmu koji je prikazivan tijekom ožujka. U nastavku možete pogledati top 10 aplikacija koji su obilježile ožujak.

Preuzimanje besplatnih aplikacija 10 puta veće na Google Playu u odnosu na Amazon Appstore

Plaćene aplikacije su druga priča. Najboljih 200 plaćenih aplikacija s Amazon AppStorea preuzete su 1.6 milijuna puta i generirale prihode od 3 milijuna dolara jednokratne naknade, isključujući mikrotransakcije. Za usporedbu, top 200 plaćenih aplikacija na Google Playu je prihodovala čak 5.2 milijuna dolara. Ovi podaci pokazuju da je tržište mobilnih igara u velikom zamahu, sve više ljudi preuzima besplatne igre, ali nisu imuni odvojiti koji dolar za kvalitetnu igru s kojom bi uskratili slobodno vrijeme.

izvor: Distimo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti