Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Nakon prošlogodišnjeg natjecanja “Telekom Innovation Contest”, Deutsche Telekom ove godine nastavlja s natjecanjem koje timova otvara mogućnost da integriraju svoje inovativne proizvode i usluge u Deutsche Telekomov portfolio usluga.

Kreativni timovi studenata, poduzetnika, mladih IT startupa diljem svijeta imaju vremena do 11. travnja prijaviti svoje ideje u nekoliko kategorija na www.telekom-innovation-contest.com. Finalisti Velikog finala u Krakowu bit će poznati nakon što se završe sva nacionalna natjecanja.

Ove godine natjecanje podržava hub:raum, Deutsche Telekom-ov startup inkubator s lokacijama u Berlinu, Krakowu i Tel Avivu. Dodatnu podršku daju i nacionalne kompanije unutar DT grupe u centralnoj i istočnoj Europi. U Hrvatskoj su to Hrvatski Telekom i Iskon Internet unutar T-HT Grupe.

Timovi od dvoje ili više ljudi mogu prijaviti svoje ideje u nekoliko kategorija: „Poslovanje u Oblaku“ (Cloud-Based Productivity), „Mediji i komunikacija budućnosti“ (Future Media & Communication), „Internet of Things", „Cyber sigurnost" (Cyber Security), „Reality Data“ (Big Data) i „Pametna energija“ (Smart Energy).

Pobjednike ove godine očekuju nagrade koje uključuju: mogućnost investiranja do 150.000 € od strane Deutsche Telekom inkubatora, pomoć pri razvoju proizvoda od strane menadžmenta DT-a te radni prostor u jednom od četiri inkubatora. Svi finalisti također dobivaju i četverodnevni trening program u kojem će moći učiti od stručnjaka DT grupe te zajedno s njima dodatno razvijati svoju ideju.

Nakon 11. travnja stručnjaci u DT-u pregledat će sve prijave a timovi s najboljim idejama bit će pozvani na nacionalno finale koje će se održati 9. svibnja u Zagrebu. Timovi izvan Europe bit će u virtualnom natjecanju, dok pobjednici odlaze na veliko finale u Krakow gdje će imati četverodnevni trening.

Podsjetimo se, prošle godine prijavljeno je bilo 700 timova iz 45 zemalja koji su predložili 444 ideje. Od 12 finalista iz osam zemalja pobijedio je Excalibur iz Slovačke koji su imali ideju sustava autorizacije na mobilnim uređajima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju