Prijevara na Instagramu: Zaljubila se u kozmonauta s ISS-a pa mu poslala 30 tisuća dolara da kupi kartu za povratak na Zemlju

Nakon što mu je u nekoliko navrata poslala novac kako bi se vratio na Zemlju i oženio je, 65-godišnjakinja je postala sumnjičava i sve prijavila policiji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.10.2022. / 13:31

Međunarodna svemirska postaja (ISS) (Foto: NASA)

Mnogi su, nakon što su otvorili mail adresu početkom ovog tisućljeljća, vjerojatno primili mail od nigerijskog princa ili nekakav sličan mail u kojem im se obećavaju milijuni, ako prvo uplate neki novac. Takve prevare, samo u brojnim različitim oblicima, zadržale su se do danas, a iako se čini nevjerojatnim da i nakon toliko godina ljudi i dalje nasjedaju na takve priče, uvijek se nađe poneka lakovjerna osoba spremna pomoći svom nigerijskom princu.

Slika nije dostupna Sigurnosni stručnjaci upozoravaju: "Sve više lažnih profila na LinkedInu"

Posljednja u nizu takvih prijevara zaista je nevjerojatna, odnosno čini se nevjerojatnim da je netko na nju nasjeo. Nepoznata osoba, naime, na svom je profilu na Instagramu objavljivala fotografije svemira te je tvrdila je ruski kozmonaut koji se nalazi na ISS-u.

Navodni ruski svemirac putem te mreže stupio je u kontakt s neimenovanom 65-godišnjom Japankom, a njihova svemirska čavrljanja brzo su prerasla u nešto više. Par se zaljubio te je kozmonaut odlučio da se želi preseliti u Japan i oženiti svoju ljubav koju je upoznao preko Instagrama. No postojao je samo jedan problem, a to je da je on bio, kako je tvrdio, u svemiru i nije se mogao vratiti na Zemlju bez karte, dok za kupovinu karte nije imao novaca.

Prevara Nova prevara putem oglasnika: Prevaranti najčešće koriste WhatsApp za slanje lažnih poruka

Naivna i zaljubljena Japanka u nekoliko mu je navrata od sredine kolovoza do početka rujna poslala novac, no kako on i dalje nije kupio kartu, postala je sumnjičava. Prije nego ga je prijavila policiji poslala mu je čak oko 30 tisuća dolara koje, nažalost, vjerojatno više neće vidjeti.

Izvor: Daily Mail
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti