Probleme sa BlackBerryjima uzrokovao neispravni dio opreme sustava

Tokom zadnjih dva dana korisnicima BlackBerryja onemogućeno je korištenje Messengera te primanja i slanje mailova

Zimo Zimo Zimo | 12.10.2011. / 16:06

Probleme sa BlackBerryjima uzrokovao neispravni dio opreme sustava

Tokom zadnjih dva dana korisnicima BlackBerryja onemogućeno je korištenje Messengera te primanja i slanje mailova, a mnogima nisu mogli pristupiti društvenim mrežama, kao i ostalim aplikacijama koje zahtijevaju ‘data connection’.

Problem koji se proteže od ponedjeljka zahvatio je prvo korisnike u Europi, Africi te na Bliskom istoku, a od utorka se proširio na Indiju, Brazil, Čile i Argentinu.

Jučer je RIM dao izjavu na Blackberry Facebook stranici kako je pad sistema uzrokovao prekidač koji povezuje njegove interne mreže na Internet. Naime, ovo nije prvi takav kvar za kompaniju RIM, pa je tako prošli mjesec pao sustav Blackberry Messenger na nekoliko sati u Kanadi i Latinskoj Americi.

U svakom slučaju ovo su loše vijesti za RIM koja ionako gubi sve veći udio na tržištu Sjeverne Amerike od strane telefona sa Android operativnim sistemom te Appleovim iPhoneom. No s druge strane Blackberry je i dalje ostao popularan uređaj u Velikoj Britaniji i Indiji.

NYTimes piše kako je RIM jedinstvena globalna mreža koja nudi prijenos podataka omogućujući tako kompanijama i državnim institucijama visok nivo sigurnosti glede komunikacija. Naime, ova mreža, kada je ispravna, donosi poboljšanja na web preglednicima, dok Blackberry Messenger, usluga koja se ne naplaćuje od strane mobilnih operatera, produkt je RIM-a i dio je posebne mreže.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti