Problemi i u Hrvatskoj: Korisnici diljem svijeta ne mogu slati mailove preko Gmaila

Dok dio korisnika ne može uploadati privitke u mailove, neki uopće ne mogu slati mailove. Problemi su zabilježeni diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.08.2020. / 08:35

Problemi s računalom, ilustracija (Foto: Getty Images)

Korisnici diljem svijeta u posljednjih sat-dva imaju problema s Googleovim uslugama, a to se posebno odnosi na Gmail. Dio korisnika uopće ne može slati e-mailove, dok većina prijavljuje probleme s uploadom privitaka - što i sami možemo potvrditi. Dok sa slanjem mailova nemamo problema, trenutačno ne možemo uploadati privitke u mail te Google javlja poruku: "Ups, nešto nije u redu". Karta na Down Detectoru otkriva da Gmail ne radi pravilno ljudima diljem svijeta - od SAD-a preko Europe do Azije i Australije, uključujući i Hrvatsku.

O čemu je riječ, trenutačno nije poznato, a nedavno su se oglasili i iz Googlea s porukom kako istražuju o čemu se radi te su najavili da će uskoro objaviti više informacija o uzroku problema i kada možemo očekivati normaliziranje situacije. Pored Gmaila, na Down Detectoru prijavljeni su i problemi s Google Docsima (dio korisnika ne može uploadati dokumente i dijeliti sadržaj), a neki čak ne mogu reproducirati videozapise na YouTubeu, no čini se kako je riječ o malom broju korisnika te da to nije povezano s Gmailom.

Imate li i vi problema s Googleovim servisom za slanje poruka?
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti