Problemi za korisnike Appleova uređaja: Dobili su modrice ispod očiju i žale se na bol u leđima i glavobolju

Nekima je potreban period privikavanja, dok dio korisnika mora naučiti kako pravilno nositi i koristiti taj uređaj.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.04.2024. / 15:33

Apple Vision Pro (Foto: Afp)

Nakon dugog čekanja, Apple je nedavno predstavio svoj prvi VR uređaj Vision Pro koji je pažnju privukao s odličnim mogućnostima, ali i cijenom koja nije za svaki džep. Prošlo je nešto više od dva mjeseca od početka njegove prodaje te su njegovi korisnici tijekom tog vremena uspjeli saznati manje-više sve pozitivne, ali i negativne strane uređaja. Dok smo o pozitivnim stranama i prilično impresivnim sposobnostima Visiona Pro već pisali, sve se više govori i o problemima na koje su naišli njegovi vlasnici.

Apple Vision Pro Appleov Vision Pro već se koristi u operacijskim salama

Prema izvještaju Market Watcha, a temeljenom na razgovoru s vlasnicima Visiona Pro, dio korisnika uređaja ima problema s glavoboljom te boli u vratu i leđima, a noseći prvi puta Appleov VR uređaj jedna je korisnica čak dobila modrice ispod oba oka. U drugom slučaju, vlasnik ovog uređaja potužio na bolove u glavi i gornjem dijelu leđa, dok se na Redditu mogu pročitati komentari korisnika koji su nakon korištenja Visiona Pro imali problema s glavoboljama i naprezanjima očiju, kao i s bolovima u leđima i vratu, koji su ponajprije uzrokovani težinom uređaja.

No kako naglašavaju na Apple Insideru, iako se povremena nelagoda zbog nošenja i korištenja ovog uređaja može očekivati te je potrebno određeno vrijeme privikavanja na njega, Vision Pro ne bi trebao uzrokovati modrice i glavobolju. Na ovoj stranici naglašavaju kako su u tim slučajevima krivi sami korisnici jer nisu pravilno nosili uređaj. Naime, kako je riječ o teškom uređaju koji vrši pritisak na lice, od velike je važnosti njegovo pravilno nošenje.

Iz Market Watcha su kontaktirali Apple za komentar oko informacija vezanih uz ozljede nošenjem njihova uređaja. Iz kompanije su odbili komentirati konkretne situacije te su uputili novinare na njihova pravila korištenja. Prema tim savjetima, tijekom perioda prilagodbe na uređa, iz Applea savjetuju uzimanje odmora svakih 20 do 30 minuta te prekidanje korištenja u slučaju da se ne osjećate dobro. Također, svima koji tijekom korištenja osjete naprezanje očiju, glavobolju ili općenito bol, iz kompanije preporučuju da više ne koriste Vision Pro.

Vjenčanje s Visionom Pro Mladenka ne izgleda oduševljeno: Slika mladoženje s Visionom Pro brzo je postala viralna

A razloge zbog kojih ponekad može doći do boli najbolje je opisao Jeremy Bailenson sa Stanforda: Nosite računalo postavljeno na lice, komentirao je za Market Watch. Problem težine Apple će pokušati riješiti na budućim uređajima, a također će probati riješiti još jedan, najveći problem zbog kojeg Vision Pro neće biti masovno prihvaćen - cijenu. Kompanija tako već razvija buduće modele svojih uređaja za virtualnu stvarnost, uključujući i jeftiniji model koji neće imati iste opcije kao i Vision Pro, no zato će biti cjenovno prihvatljiviji.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti