Problemi za Pornhub: Veliki igrači okrenuli mu leđa zbog optužbi za prikazivanje seksualnog zlostavljanja djece

Iz Pornhuba odbacuju sve optužbe i dodaju da će ove odluke najviše odraziti na same autore videa koji više neće moći tako zarađivati.

Martina Čizmić | 11.12.2020. / 16:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najveće svjetske kartičarske kuće, Mastercard i Visa, zaustavili su plaćanja Pornhubu nakon što je u medijima objavljeno da brojni video sadržaji objavljeni na toj platformi za zabavu odraslih zapravo sadržavaju snimke seksualnog zlostavljanja djece.

Iz Mastercarda su poručili kako trajno prekidaju suradnju s Pornhubom te se njihovim karticama više neće moći plaćati pretplata za tu internetsku platformu. Visa je pak poručila kako će blokirati plaćanje dok se ne završi istraga.

Očekivano, iz Pornhuba su odbacili sve optužbe, potez Mastercarda i Vise nazvali "razočaravajućim" uz dodatak kako oni na svojoj platformi koriste nekoliko sustava provjere sadržaja, kao i mogućnost učitavanja videa samo od provjerenih autora.

Dodali su da će ove odluke najviše odraziti na same autore videa koji više neće moći tako zarađivati.

Podsjetimo, New York Times prošlog je tjedna objavio priču o tome kako se na Pornhubu mogu pronaći video sadržaji u kojima je očito da se seksualno iskorištavaju djeca, ali i snimke u kojima se seksualno iskorištavaju žene u besvjesnom stanju. 

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti