Proboj na tržište SAD-a – trodnevni trening u Varaždinu

U Varaždinu će se održati trodnevna radionica za pripremu hrvatskih tvrtki na izlazak na tržište SAD-a.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.10.2016. / 19:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U ulozi trenera i mentora pojavit će se troje renomiranih predstavnika poduzetničkog ekosustava grada Chicaga. Program radionice provodi se u sklopu projekta FT2C (Fast track to Chicagoland), financiranog iz Alumni grants programa Američke ambasade u Zagrebu.

Program je namijenjen tvrtkama koje imaju potencijal, ambicije i potrebnu razinu spremosti na izlazak na globalno tržište. Sudionici radionica imat će prilike saznati sve potrebne informacije za pokretanje poslovanja u SAD-u, iz prve ruke čuti uspješna i neuspješna iskustva hrvatskih poduzetnika koji posluju u SAD, te uz mentorsko vođenje izraditi svoje akcijske planove za vlastiti proboj na tržište SAD-a.

Treneri koji će moderirati radionicu i mentorirati polaznike posjeduju dugogodišnje iskustvo rada u poduzetničkom ekosustavu grada Chicaga, jednom od 10 najkonkurentnijih gradova svijeta, grada u kojem djeluje najbolji poduzetnički inkubator u SAD-u.

Osnovni set informacija i alata polaznicima će pružiti Scott Steward, tržišno i profitno orijentirani, 19 puta nagrađivani trener poduzetničkih vještina. Scott posjeduje dugogodišnje iskustvo u implementaciji efikasnih marketinških programa i alata za pozicioniranje na postojećim i novim tržištima.

Fabrice Bonvoisin vlasnik je konzultantske tvrtke u Chicagu, specijalizirane za pružanje usluga internacionalizacije poslovanja u SAD-u, Europi i Aziji. Njegova tvrtka djeluje u suradnji s internacionalnom mrežom podružnica, sa preko 10 godina iskustva u preko 15 zemalja svijeta. Njegov fokus na radionici je izgradnja, obuka i vođenje timova s usmjerenjem prema jasnom cilju.

Koji su prvi koraci za pokretanje svih aspekata poslovanja u SAD-u te kolike vremenske, financijske i ljudske resurse je potrebno angažirati za taj proces sudionicima će prenijeti David Baker. Kao dugogodišnji direktor IIT-jevog Tehnološkog parka u Chicagu (2005-2016) uspostavio je internacionalni „soft landing“ program za podršku stranim tehnološkim tvrtkama prilikom pokretanja poslovanja u Chicagu.

Od domaćih trenera i mentora tu će biti Damir Sabol, vlasnik tvrtke Microblink. Tvrtka je poznata po aplikaciji za rješavanje matematičkih zadataka Photomath, temeljenoj na tehnologiji računalnog vida te aplikaciji Photopay temeljene na istoj tehnologiji. Josip Bišćan, upravljački partner u tvrtki Infinum, tvrtki koja ima klijente u Chicagu i čitavom SAD-u, podijelit će svoja iskustva u pokretanju poslovanja u SAD-u.

Preostala dva domaća trenera i mentora bit će vlasnici domaćih tvrtki koje su uspjele proširiti poslovanje na tržište SAD-a, a njihova imena bit će objavljena na službenim web stranicama FT2C programa nekoliko tjedana prije održavanja radionica.

Radionicu organizira Tehnološki park Varaždin pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Zagrebu, Europske poduzetničke mreže i Europske komisije. Suorganizatori su Devzmeetup i Voogle, partneri WorldChicago, US Department of State i GeekDesign.

Organizacijski tim radionice čine Karlo Kukec (Tehnološki park Varaždin), Vedran Đidara (HAMAGBICRO) i Iva Biščanić (Storm Grupa d.o.o.) koji su u listopadu i studenom prošle godine sudjelovali u Professional Fellows Programu kojeg provodi US department of State. U sklopu tog programa proveli su pet tjedana u Chicagu radeći u inkubatorima i startupima, a ova radionica jedan je od izlaznih produkata njihovog dugoročnog akcijskog plana izrađenog u sklopu programa.

Za više informacija i prijave za sudjelovanje posjetite službene web stranice FT2C programa: ft2c.eu. Sudjelovanje je besplatno.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti