Procurile specifikacije nadolazećeg Motorolina telefona: Bit će to jedan od najjačih telefona godine

Glasine koje kruže mrežom govore o najjačem hardveru, iznimno brzom punjenju baterije te 200 MP kameri.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.01.2022. / 08:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ove godine očekujemo brojne nove top-modele pametnih telefona koji će imati vrhunske specifikacije - od nove generacije Samsungovih Galaxy S telefona do iPhonea 14, no čini se kako bi jedan od najboljih smartphonea godine mogla predstaviti Motorola. Na mreži su procurile glasine o njihovom telefonu kodnog imena Frontier kojeg bi trebali predstaviti tijekom godine i koji, barem na papiru, oduševljava s opcijama koje bi trebao imati.

Slika nije dostupna Motorola priprema treću generaciju savitljivog Razra

Tri stvari s kojima se Frontier izdvaja u odnosu na konkurenciju su čipset, kamera i brzina punjenje. Naime, (neslužbene) informacije kažu kako će Motorolin flagship smartphone pokretati čipset Snapdragon SM8475 - riječ je o Qualcommovom procesoru koji još nije niti službeno predstavljen i koji bi trebao biti nasljednik njihova aktualnog najjačeg čipseta Snapdragon 8 Gen 1. S obzirom na to da je Snapdragon 8 Gen 1 tek nedavno predstavljen, za očekivati je kako se njegov nasljednik, a tako i Motorola Frontier neće na tržištu pojaviti tako brzo, već u drugoj polovici godine.

Pored spomenutog čipseta, hardverske specifikacije uključivat će i 8, odnosno 12 GB memorije te 128/256 GB prostora na koji će se moći pohraniti sadržaj i podaci.

Mnogima će više od procesora biti zanimljivija kamera, tj. kamere. Naime, spominje se kako će Frontier za glavnu kameru imati Samsungov 200 MP senzor, a osim njega sa stražnje strane trebale bi se nalaziti 50 MP ultraširoka kamera te 12 MP Sonyjev telefoto senzor. S prednje strane možemo očekivati 60 MP kameru za selfije kakva se nalazi i na modelu Edge X30.

Motorola defy - 3 RECENZIJA: Motorola defy - Telefon za posebne uvjete i posebne ljude

Detalji o snazi baterije trenutačno nisu poznati, no zato glasine kažu kako bi telefon trebao podržavati čak 125W punjenje putem kabela te 50W bežično punjenje, što znači da će se od 0 do 100 baterija napuniti jako brzo. Od ostalih “poznatih” detalja o Frontieru treba spomenuti i FullHD+ OLED ekran dijagonale 6,67 inča frekvencije osvježavanja od 144Hz.

Izvor: Android Central
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti