Proglašene najmoćnije žene hrvatskog biznisa u 2022.

U četvrtak su u Zagrebu proglašene najmoćnije žene hrvatskog biznisa u 2022. Titulu najmoćnije četvrtu godinu za redom ponijela je Lada Tedeschi Fiorio, članica Uprave Atlantic Grupe.

Magdalena Rendulić | 01.12.2022. / 16:06

Galerija

Na konferenciji "Žene u biznisu" poslovnog magazina Lider, proglašeno je deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, a četvrtu godinu za redom najmoćnijom je proglašena Lada Tedeschi Fiorio, članica Uprave Atlantic Grupe.

Tjednik Lider u odabiru je primjenjivao kriterij upravljačke moći, odnosno ukupnih prihoda kompanija koje vode, u čemu im je pomogao partner Dun & Bradstreet. U odabiru deset najmoćnijih uz upravljačku moć primjenjivali su i neke 'mekše' kriterije - koliki je utjecaj kandidatkinja, i to ne samo u kompanijama kojima predsjedaju nego i na cjelokupno gospodarstvo i društvo. S obzirom na to, pri dodjeli nagrade, urednica Lidera naglasila je kako bi inflacija u Hrvatskoj sigurno bila još veća da Atlantic grupa nije žrtvovala trećinu svoje dobiti donosivši poslovne odluke nauštrb vlastite profitabilnosti kako se rast cijena sirovina, pakirnog materijala, energenata i usluga ne bi prelio na maloprodajne cijene Atlantic grupe.

Iza Lade Tedesci Fiorio, u prvih 10, našle su se:
2. Martina Dalić, Podravka
3. Jasenka Joukhadar, Medical Intertrade
4. Anita Letica, Philip Morris Zagreb
5. Iva Pripuz Špekuljuk, C.I.O.S. grupa
6. Liana Keserić, Raiffeisenbank Austria
7. Daliborka Kranjčić, KTC
8. Nataša Rapaić, Hrvatski Telekom
9. Jasna Mandac, Zagrebačka banka
10. Ivana Bratanić, Koncern Agram

Na konferenciji "Žene u biznisu" održano je nekoliko panela i razgovora jedan na jedan u kojima je naglasak bio na ženski stil upravljanja i vođenja. Istaknuto je kako je važna nježnost u vođenju ljudi, ali i iznimna psihička i fizička snaga uz iskustvo i disciplinu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti