Projekt FutureProof pomaže mladima otkriti karijeru koja im najbolje odgovara

FutureProof pomaže mladima osvijestiti se o njihovim talentima, a jedinstvena aplikacija predlaže im karijeru koja odgovara njihovoj osobnosti.

Martina Čizmić | 19.05.2021. / 13:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Odabir karijere za mlade je često teška odluka. Među tisućama poslova koji postoje danas, kao i tisućama koji će tek nastati, kako odabrati onaj koji najbolje odgovara njihovoj osobnosti, interesima i talentima?

Upravo kako bi pomogao mladima da se osvijeste o svojim talentima i maksimalno razviju svoje potencijale te na taj način pronađu idealnu profesiju, Hrvatski Telekom je pokrenuo projekt FutureProof. Projekt FutureProof, čiji inicijalni pokretač je Deutsche Telekom, uz primjenu Hollandovog RIASEC modela, dominantnog u području psihologije izbora zanimanja, predstavnicima Generacije Z pruža popis karijernih opcija koje odgovaraju različitim tipovima osobnosti.

U sklopu projekta predstavljena je i istoimena aplikacija, dostupna i na hrvatskom jeziku. Aplikacija je besplatna i dostupna svima, a pomaže mladima otkriti vlastite skrivene talente putem personaliziranog iskustva, uzimajući u obzir ključne trendove u svijetu tržišta rada. Uz aplikaciju je dostupan i online HUB koji sadrži korisne savjete za mlade kako napisati životopis, pripremiti se za razgovor za posao ili unaprijediti svoj profil na društvenim mrežama.

Kako bi dobio što bolji uvid u živote mladih, njihove želje i aspiracije Hrvatski Telekom je u suradnji s agencijom Ipsos proveo istraživanje među pripadnicima Generacije Z. Rezultati istraživanje pokazali su kako je velika većina mladih u Hrvatskoj, njih čak 72 posto, zabrinuta za svoj budući posao i karijeru, a više od polovice ih nije sigurno čime se želi baviti u budućnosti. Istraživanje je pokazalo i kako bi 66 posto mladih u Hrvatskoj željelo svoje interese i hobije pretvoriti u profesionalnu karijeru te bi voljeli dobiti savjete od uspješnih osoba koje su prošle takav profesionalni put. Njih 65 posto također je pokazalo interes za korištenjem digitalnih platformi u razvoju svoje karijere.

Neizvjesnost oko zaposlenja prisutna je među Generacijom Z diljem Europe što potvrđuje i posebno istraživanje Deutsche Telekoma koje je pokazalo da 54 posto mladih Europljana uopće nije sigurno koji će poslovi postojati u budućnosti, dok ih 43 posto nije sigurno imaju li kvalitete potrebne za poslovni uspjeh.

Projektom FutureProof uz poruku “Ti oblikuješ svoju budućnost“, mladima osiguravamo vrlo korisnu praktičnu podršku koja će im biti od velike koristi jer će ih osvijestiti o njihovim potencijalima od kojih su im neki možda poznati, dok su drugi skriveni, ali opet prisutni. Hrvatski Telekom želi pomoći Generaciji Z da iskoriste sve prilike koje im pruža tehnologija, a to je posebno važno u ovom trenutku kad se mladima budućnost čini posebno neizvjesnom, izjavila je Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

Projekt FutureProof razvijen je u suradnji predstavnika Generacije Z i skupine stručnjaka koji se profesionalno bave razvojem poslovnih karijera. Podršku projektu dala i je sedmerostruka dobitnica Grammyja Billie Eilish s kojom je Deutsche Telekom sklopio suradnju 2020. godine s ciljem širenja poruke digitalnog optimizma u stvaranju bolje budućnosti.

Projekt će pratiti i posebna međunarodna kampanja koja će biti prisutna na digitalnim kanalima kao što su Instagram, YouTube, Snapchat, TikTok i Spotify.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti