Promjene na čelu HT-a: Kostas Nebis odlazi, a dolazi jedno dobro poznato lice

Kostas Nebis ostat će na čelu Hrvatskog Telekoma do 1. srpnja 2024. godine nakon čega će preuzeti funkciju predsjednika Uprave OTE grupe u Grčkoj.

Martina Čizmić | 14.12.2023. / 16:32

Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma (Foto: Hrvatski Telekom)

Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, 1. srpnja 2024. godine odlazi iz Hrvatskog Telekoma te nastavlja karijeru u Deutsche Telekom grupi, preuzimajući funkciju predsjednika Uprave OTE grupe u Grčkoj, priopćili su iz Hrvatskog Telekoma.

 

Kako ističu, Nebis će do tog datuma nastaviti obnašati funkciju predsjednika Uprave Hrvatskog Telekoma na kojoj je od travnja 2019. godine. Podsjetili su kako je tijekom njegovog mandata Hrvatski Telekom zabilježio pozitivan preokret u poslovanju stavljanjem naglaska na povećanje zadovoljstva zaposlenika i korisnika, ostvarujući pritom iznimne poslovne rezultate, ubrzani rast poslovanja i učvršćujući vodeću poziciju na tržištu, što su pratila i najveća ulaganja u gigabitnu infrastrukturu i digitalna rješenja.

 

Na njegovo mjesto imenovana je Nataša Rapaić, koja će tako postati predsjednicom Uprave i glavnom izvršnom direktoricom Hrvatskog Telekoma, a dužnost će preuzeti 1. srpnja 2024. godine. U Hrvatskom Telekomu od 2013. godine obnaša dužnost članice Uprave i glavne operativne direktorice za privatne korisnike.

Tijekom njezinog mandata na mjestu članice Uprave Hrvatski Telekom je započeo uspješnu transformaciju.

 

Kao predsjednik Uprave, Kostas Nebis imao je ključnu ulogu u uspjesima Hrvatskog Telekoma. Kostas je uspješno vodio HT stavljajući korisnike u središte, istodobno stvarajući temelje za razvoj poslovanja u budućnosti. Zahvalna sam mu na njegovoj predanosti i sretna što ćemo nastaviti surađivati kada preuzme funkciju predsjednika Uprave OTE-a u Grčkoj. S Natašom Rapaić imamo snažnu nasljednicu iz vlastitih redova. S obzirom na njezinu usmjerenost razvoju i rastu poslovanja te dosad postignute odlične rezultate, Nataša će i kao predsjednica Uprave nastaviti uspješnu priču Hrvatskog Telekoma, izjavila je Dominique Leroy, članica Uprave Deutsche Telekoma za Europu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti