Promjene na čelu Microblinka: Suosnivači više nisu dio upravljačkog tima, dolazi novo pojačanje

Suosnivači Microblinka Izet Ždralović i Damir Sabol neće biti dio upravljačkog tima i prelaze na savjetničke, odnosno nadzorne funkcije.

Martina Čizmić | 02.03.2021. / 08:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microblink nakon osiguravanja prve investicije za rast na globalnom tržištu nastavlja pojačavati upravljački tim. Najnovije pojačanje je Igor Strejček, koji je novi direktor Microblinka za Hrvatsku, a ujedno i globalni potpredsjednik Microblinka za operacije.

Igor Strejček u Microblink dolazi s pozicije direktora sektora direktnih kanala Erste banke koja je ranom implementacijom Microblinkovog ”slikaj i plati” rješenja kompaniji osigurala vrijednu referencu i prepoznatljivost na tržištu.

Strejček će u novoj organizacijskoj strukturi Microblinka biti član upravljačkog tima kompanije, uz globalnog izvršnog direktora Darrena Bassmana i globalnog izvršnog direktora za tehnologiju Juricu Cerovca. Suosnivači Microblinka, Izet Ždralović i Damir Sabol neće biti dio upravljačkog tima kompanije i prelaze na savjetničke, odnosno nadzorne funkcije. Ždralović prelazi na seniorsku savjetničku poziciju gdje će nastaviti doprinositi razvoju kompanije svojim vrijednim iskustvom te razumijevanjem tehnoloških proizvoda i tržišta. Sabol prelazi u novoformirano nadzorno tijelo kompanije (Board of Directors).

Prije 10 godina kada mi je Damir prvi put pokazao prototip PhotoPay-a, povjerovao sam da će ta usluga značajno olakšati plaćanje računa mobilnim bankarstvom. Partnerski odnos koji smo razvijali u projektima, poput Slikaj i plati, Keks Pay i George, danas dobiva potpuno novu, višu dimenziju. Sada Damir daje povjerenje meni, kao novom članu Microblink dream teama, kako bih pomogao u ubrzanom razvoju i još snažnijem širenju na globalnom tržištu. To me čini izuzetno ponosnim i motiviranim, izjavio je Igor Strejček, direktor Microblinka u Hrvatskoj.

Microblink je u osam godina poslovanja razvio sveobuhvatnu AI platformu za računalni vid te šest ključnih proizvoda koji su postali globalni industrijski standard za digitalizaciju raznih vrsta dokumenata i automatiziranje unošenja podataka. Microblinkov prvi i najpoznatiji proizvod u Hrvatskoj, PhotoPay standard je u plaćanju najrazličitijih računa zbog kojeg se više ne mora čekati u redovima već se plaća jednostavno i brzo, putem mobilnih aplikacija svih domaćih banaka. Uz PhotoPay, najpoznatiji proizvodi Microblinka su: BlinkID, za digitalizaciju osobnih dokumenata, BlinkCard, za digitalizaciju kreditnih kartica te BlinkReceipt, za digitalizaciju raznih maloprodajnih računa. Ova rješenja globalno su prepoznata od strane velikog broja kompanija u nizu industrija, od financijske, telekoma, osiguranja, preko istraživanja tržišta i marketinške industrije do maloprodaje i industrije robe široke potrošnje. Tako, primjerice, Microblinkova rješenja koriste Stripe, Qatar Airways, policija u San Franciscu, a korištena su i na američkim izborima.

Iznimno se radujem Igorovom dolasku i siguran sam da je on zaista snažno pojačanje za Microblink. Mogu s ponosom reći da Microblink ide ozbiljnim koracima prema potpuno profesionaliziranom menadžmentu koji ima jasan cilj podržati novu razvojnu fazu kompanije usmjerenu na ubrzano širenje na globalnom tržištu. Istovremeno čestitam Izetu i Jurici koji su vrlo uspješno operativno vodili Microblink posljednjih nekoliko godina, a veseli me da će i dalje sudjelovati u razvoju kompanije, izjavio je Damir Sabol, član nadzornog tijela (Board of Directors) Microblinka.

Microblink trenutno ima 111 stalno zaposlenih u Hrvatskoj, a samo tijekom prošle godine zaposleno je 50 novih stručnjaka.

Igor će svojim bogatim upravljačkim iskustvom i dubinskim poznavanjem naših proizvoda i tržišta značajno doprinijeti kompaniji. Njegov optimizam i pozitivan stav savršeno se uklapaju u našu korporativnu kulturu. Radujem se radu s Igorom i ostatkom tima na ponudi naših proizvoda temeljenih na računalnom vidu širokom broju ljudi diljem svijeta. Imamo ambiciozne ciljeve, a snaga našeg tima mi ulijeva povjerenje da možemo napraviti vrijedan iskorak u globalnom AI okruženju te istovremeno razviti brojne uzbudljive karijerne prilike u Hrvatskoj, izjavio je Darren Bassman, globalni izvršni direktor Microblinka.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti