U razgovoru s novinarima BBC-a suosnivač Valvea Gabe Newell, najavio je kako će prvi prototipovi njihove vizije Steam Boxa biti isporučeni mušterijama kroz naredna 3-4 mjeseca, s ciljem dobivanja povratne informacije.

Iako nije poznato o kakvim se mušterijama zapravo radi, možemo pretpostaviti da je riječ o onima koji će na neki način sudjelovati u stvaranju konačnog proizvoda za tržište – bilo da se radilo o budućim partnerima kod kojih će se Steam Box proizvoditi u većim količinama ili o proizvođačima igara koji trebaju vidjeti koliko je koncept Valveove konzole upotrebljiv za produkciju igara.

Prema riječima Newella, inženjeri njihove nove platforme u zadnje vrijeme bave se sa određenim poteškoćama: „Trenutno postoje problemi s bukom i zagrijavanjem te kroz rješavanje tih poteškoća ostati u mogućnosti ponuditi dovoljno jako igraće iskustvo je izazov u realizaciji Steam Boxa.“

Između ostalog, Newell još razmišlja o uvođenju biometrijskih senzora u svoj specifični kontroler s kojim se želi igračima ponuditi nešto drugačije.

„Moraš zapravo biti sposoban točno izmjeriti uzbuđenost igrača – broj otkucaja srca i slične stvari, kako bi im svaki puta mogao ponuditi novo iskustvo“ - ideja je navodno ponuditi novu razinu interaktivnosti kroz napete naslove poput Left 4 Deada.

U svakom slučaju, s velikim nestrpljenjem očekujemo prvo izdanje Steam Boxa. Nedavno smo pisali kako je prvo third party rješenje ovog koncepta već stiglo u urede Infinity Warda.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju