Rad od kuće o kakvom samo možemo sanjati: Larry Ellison prebacio je svoj ured u havajsku “utopiju zdravlja”

Ako već trebamo raditi s udaljenih mjesta, havajski otok Lanai uopće se ne čini loše mjesto za život i rad.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.12.2020. / 09:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pojam koji su deseci milijuna zaposlenih diljem svijeta ove godine dobro upoznali je rad od kuće. Pod pritiskom pandemije i uz nemogućnost rada iz ureda, brojni zaposlenici svoje su klasične urede zamijenili radnim stolovima u dnevnim i spavaćim sobama, sa svim prednostima i manama takvog načina posla. Dijelu zaposlenika, onima koji imaju uvjete za to i koji znaju iskoristiti slobodno vrijeme koje su dobili s činjenicom da više ne moraju putovati na posao, takva promjena sigurno odgovara, no rijetko se tko može pohvaliti uvjetima u kakvima uživa prvi čovjek Oraclea Larry Ellison.

Slika nije dostupna Naglasak na produktivnost, ali i dobrobit zaposlenika: Je li Google primjer kako bi mogao izgledati rad u budućnosti

On je tijekom nedavnog online sastanka sa zaposlenicima rekao kako se u potpunosti preselio na Havaje te će od tamo nastaviti s radom koristeći se “snagom Zooma”. Dakle, umjesto klasičnog ureda u prenapučenim gradskim središtima, Ellison se odlučio posao voditi sa svog otoka. Naime, iako ne posjeduje cijeli otok Lanai, on je 2012. kupio njegovih oko 98 posto za 300 milijuna dolara te sada uživa u svim ljepotama koje jedan havajski otok nudi, a koji su za većinu nas nedostupni.

Lanai je poznat među bogataškom elitom te se upravo na tom otoku oženio Bill Gates, a oni koji žele odsjesti na njemu na raspolaganju imaju dva Four Seasons hotela u čijim penthauseima noćenje stoji 21 tisuće dolara.

Prototip utopije zdravlja

Osim što je na njega prebacio kućni ured, Ellison ima i druge planove s otokom te ga želi pretvoriti u turističku destinaciju s naglaskom na održivost i 100 posto zelenu ekonomiju. Također, pokrenuo je i kompaniju Sensei čiji je cilj korištenjem podataka omogućiti ljudima duži i zdraviji život, a na Lanaiju otvorio je Sensei Retreat, luksuzni spa centar u kojem noćenje stoji 3 tisuće dolara. Tijekom boravka gostima se prate fizički i mentalni ciljevi, prati spavanje, prehrana itd.

Slika nije dostupna Nema više povratka na staro: Promijenit će se način na koji radimo, a budućnost će biti “vrući uredi”

Ellisonova želja je, prema Business Insideru, od otoka napraviti prototip “utopije zdravlja”, a tu je ideju u jednom intervjuu pohvalio i Elon Musk rekavši da je Lanai “mikrokozmos za svijet”.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti