Radnička fronta reagirala je u objavi na svojem Facebook profilu na vijest o novom milijarderskom rekordu šefa Amazona Jeffa Bezosa. Naveli su nekoliko statističkih podataka koji njegovo bogatstvo i vrijednost stavljaju u perspektivu običnog čovjeka. Pogled iz te perspektive je šokantan.

Jeff Bezos u ponedjeljak je postavio novi milijarderski rekord jer je u samo jednom danu njegovo bogatstvo poraslo za nevjerojatnih 13 milijardi dolara i trenutačno iznosi 189 milijardi dolara.

Kolika je satnica tom čovjeku, odnosno kolika bi bila, najbolje su opisali u Radničkoj fronti, čiju objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

S obzirom na trenutačno bogatstvo Jeffa Bezosa i njegovu dob, kolika bi bila njegova satnica? Ispada da je on u svojih 56 godina života svaki sat zarađivao 230.000 dolara. Ne svaki radni sat, svaki sat svojega života, i kao dojenče, i kao školarac, i kao odrasli čovjek.

Minimalna satnica u SAD-u iznosi 7,25 dolara. Osoba na minimalcu mora odraditi 31.772 radna sata, tj. oko 11 godina (ako radi 8 sati dnevno), da bi zaradila onoliko koliko Bezos zaradi u jednom satu.

Ako Bezos ode na zahod i ostane tamo 10 minuta, on za to vrijeme zaradi koliko i osoba koja živi na granici siromaštva (2 dolara dnevno) tijekom 50 godina.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju