Internetski radio Pandora omogućuje korisnicima da slušaju glazbu prema svom ukusu tako da odobre pjesme koje im se sviđaju.

Jedan od fenomena online radija, Pandora, istaknula je za Forbes kako su im prihodi narasli za 136% u odnosu na prošlu godinu, odnosno sa 21.6 milijuna na 51 milijun dolara.

Internetski radio, koji je trenutno dostupan samo u SAD-u, ima 94 milijuna registriranih korisnika što je za 77% više u odnosu na godinu dana ranije kada je taj broj iznosio 53 milijuna. Aktivnih broj korisnika narastao je sa 18 na 34 milijuna, istaknuli su iz kompanije.

Pandora je tvrtka koja priprema svoje lansiranje na burzu, sljedeći tako primjer LinkedIna, koji bi se pak trebao ostvariti kraj lipnja. No problem je u tome što unatoč povećanju prihoda, Pandora bilježi i veliki gubitak odnosno taj broj narastao je sa 3 milijuna na 6.8.

Bez obzira na gubitke, iz Pandore ističu kako se isti događaju radi investiranja u infrastrukturu i pripreme na burzu, te kako se planira da će tvrtka poslovati sa gubitkom još tokom sljedeće godine.

Prihodi kompanije u 86 posto slučajeva stižu od oglašavanja dok 14 posto u blagajnu Pandore slijeva se od pretplate bez reklama i ostalih servisa. Mi se nadamo kako će Pandora uskoro stići i u našu regiju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju