Mladi Zagrepčanin Bernard osvojio je zlato na Matematičkoj olimpijadi u Rusiji, a za Dnevnik Nove TV otkriva tajnu uspjeha

Hrvatski matematičari su se na Olimpijadi u Rusiji okitili s medaljama, zbog čega im čestitke stižu sa svih strana. S jednim od njih, učenikom zagrebačke gimnazije Bernardom Inkretom razgovarala je reporterka Nove TV Matea Ćorić.

Zimo Zimo | 24.07.2021. / 21:59

Galerija

Bernard Inkret, učenik XV. gimnazije u Zagrebu osvojio je zlatnu medalju na Matematičkoj olimpijadi u Rusiji.

Ne možeš razmišljati o nečemu što nije zadatak. Zapne ti pjesma u glavu ili nešto glupo, ali ne smiješ razmišljati o tome. Moraš se odmah vratiti na zadatak. To je četiri i pol sata koncentracije, rekao je.

Matematičari su tražena roba na tržištu, a njega zanima industrija videoigara.

Kako ćeš sve to programirati, koje koordinate trebaš uzeti u obzir da obojaš piksel nekom bojom. Za to sve koristiš matematičke funkcije i tako matematiku primjenjuješ u stvarnom životu, objasnio je Bernard.

Olimpijci informatičari - 2 Među najboljima su u svijetu i najbolji u Europskoj uniji: Hrvatski mladi informatičari briljiraju na natjecanjima

Učenici s medaljama (Foto: Dnevnik.hr) Međunarodna informatička olimpijada: Hrvatski srednjoškolci osvojili dvije srebrne i dvije brončane medalje

Na pitanje je li mu draži Einstein ili Tesla, odlučio se za Teslu. Između Talesa ili Pitagora je odabrao Pitagoru, a između geometrije ili algebre geometriju.

Također je tijekom razgovora s reporterkom Dnevnika Nove TV Mateom Ćorić rekao da mu je Krleža draži od Cesarića, ali da bi radije riješio 100 zadataka nego pročitao dvije dugačke lektire.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti