"Razmisli pa klikni" – interaktivna slikovnica o opasnostima interneta namijenjena predškolcima

O opasnostima koje vrebaju na internetu treba s djecom razgovarati što ranije.

Martina Čizmić | 24.01.2018. / 09:48

Interaktivna slikovnica (Foto: Udruga Roda) (Foto: Udruga Roda)

Bez obzira na to kakav je vaš stav o djeci i korištenju interneta, činjenica je da mu je danas gotovo nemoguće pobjeći. Djeca u sve ranijoj dobi počinju koristiti modernu tehnologiju (najčešće tablete i pametne telefone svojih roditelja) pa se nameće potreba da s njima već u predškolskoj dobi razgovaramo o opasnostima koje vrebaju na internetu.

Udruga Roda odlučila je stoga napraviti interaktivnu slikovnicu "Razmisli pa klikni" koja je namijenjena predškolcima (i njihovim roditeljima), a koja im na jednostavan i zabavan način objašnjava osnove sigurnog korištenja interneta.

Između ostalog, dijete će kroz slikovnicu naučiti može li vjerovati svemu što vidi na internetu. Kako prepoznati lažno predstavljanje? Što napraviti kad nešto ne razumije? Smije li otkrivati osobne podatke?

Interaktivna slikovnica nastala je u sklopu projekta "Razmisli pa klikni ide u vrtić", a možete joj pristupiti ovdje ili ju instalirati na svoje računalo.

S obzirom na to da je 28. siječnja proglašen Danom zaštite privatnih podataka, ova bi interaktivna slikovnica mogla biti prvi korak u edukaciji djece od najmanjih nogu o važnosti zaštite privatnosti.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti