Kao što smo i najavili, bili smo na drugoj Razmjeni vještina na Fakultetu Organizacije i Informatike Varaždin. Ovo je odlična ideja koja će i dobiti svoje nastavke, jer odaziv je dobar, a nama su ostali samo pozitivni dojmovi.

Ovakva ideja razmjene vještina je nešto što nedostaje fakultetima i studentima da upotpune svoje znanje. Vrlo je zanimljivo slušati predavače sa svojim životnim i poslovnim iskustvima koji se trude na jedan maštovit, humorističan, ali i ozbiljan način prikazati svoje probleme s kojima se susreću u svakodnevnom radu.

U prvom dvadesetminutnom predavanju Josip Šaban se potrudio probiti led i objasniti nam primjenu metode Business Intelligencea iako je za to potrebno i mnogo više vremena.

Vrlo nas se dojmila i prezentacija Darija Botkuljaka koji nam je objasnio koji se sve realni problemi javljaju u administriranju Oracle baze podataka. Posebno je naglasio koliko je danas važna specijalizacija poslova kod administratora baza podataka te kako ja važno imati unaprijed definirane scenarije ukoliko se dogodi neka greška na samoj bazi.

Ivan Guštin objasnio nam je kako optimizirati poslovne sustave uz pomoć GNU/Linux i Open Source rješenja i koji se problemi javljaju u Hrvatskoj kod pokušaja primjene i uvađanja ovakvih sustava u tvrtku. Atmosfera na predavanjima je bila odlična i mogli smo čuti mnoge stvari koje se događaju u praksi.

Video snimke i ostale materijale možete naći na stranicama Razmjene vještina, a Zimo vam prvi donosi dio atmosfere s predavanja.