Zagrebačka tvrtka Dikobraz lansirala je aplikaciju OrdyBee, prvo hrvatsko integralno rješenje za upravljanje svim poslovnim i potpornim procesima vrtića. Kako ističu, OrdyBee će olakšati rad, komunikaciju i izvještavanje u vrtićima i time osloboditi više vremena i resursa za neposredan rad s djecom.

Poslovanje vrtića izuzetno je kompleksno i traži vođenje niza raznih evidencija, lista, izvještaja, i kartona. Bez cjelovitog digitalnog rješenja mnoge se informacije ručno unose više puta, a upravljanje podacima razasutim u raznim formatima i aplikacijama uzima previše vremena i ljudskih resursa. Sve se to negativno odražava na zadovoljstvo djelatnika i oduzima dragocjeno vrijeme koje bi odgojitelji i stručni suradnici mogli posvetiti djeci, pojašnjavanju iz Dikobraza razlog za razvoj aplikacije. 

Aplikacija ima i integrirani roditeljski portal koji će ubrzati i pojednostaviti komunikaciju s roditeljima. Sve obavijesti, rang-liste, korisni članci, upute ili privatne poruke roditelji će moći naći na svom portalu. Odgojitelji i drugi djelatnici vrtića lako će proslijediti sve potrebne informacije klikom miša pojedinom roditelju, skupini ili svim roditeljima.

OrdyBee funkcionira kao SaaS rješenje - vrtić plaća mjesečnu pretplatu i koristi aplikaciju u oblaku, bez instalacija ili potrebe za održavanjem. Aplikaciji se može pristupiti s bilo kojeg uređaja i lokacije - što je posebno važno za upravljanje područnim objektima.

Aplikacija se razvijala u periodu od 11 mjeseci, u timu od 5 developera uz konstantu suradnju s osobama direktnom uključenim u procese rada djeca kroz vrtiće, centre za odgoj i obrazovanje i roditelje. Cilj aplikacije je optimizirati procese rada u vrtićima i poboljšati komunikaciju u svim smjerovima - od odgajatelja, stručnih službi, roditelja i šire zajednice. Razvoj aplikacije se nastavlja u smjeru izrade platforme za suradnju svih zainteresiranih strana u radu s djecom predškolskog uzrasta kao i integracije s novim tehnologijama. U planu je i distribucija aplikacije na više jezika, izjavio je Krešo Vargec, vlasnik Dikobraza

Iz OrdyBee-ja najavljuju i razvoj pametnih rješenja koja će digitalno transformirati odgojno-obrazovni rad.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju