Rebel Hero je igra inspirirana hajducima na kojoj se radilo 8 mjeseci [PROMO KOD]

Stjepan Barbarić domaći je developer koji je svoje elektrotehničko i grafičko znanje isprobati u novoj igri koja nosi naziv Rebel Hero.

Zimo Zimo Zimo | 28.05.2012. / 16:57

Rebel Hero je igra inspirirana hajducima na kojoj se radilo 8 mjeseci [PROMO KOD]

Stjepan Barbarić domaći je developer koji je svoje elektrotehničko i grafičko znanje isprobati u novoj igri koja nosi naziv Rebel Hero.

Stjepan je za ZIMO istaknuo kako je sama ideja nastala prošlo ljeto, te kako je bilo potrebno 8. mjeseci noćnih sati i vikenda kako bi se igra privela kraju.

'Ovo mi je prva igra i u tih 8 mjeseci je bilo dosta i učenja ali svejedno neke stvari jednostavno tehnički traže dosta vremena. Inače sam po obrazovanju ing. elektrotehnike a bavim se grafičkim designom pa mi je nekako bilo zgodno spojiti te dvije profesije jer razvoj ovakve igre traži dosta širok tip afiniteta za jednog developera ili tim od par ljudi specijalista (programer, animator, illustrator, 3D modeler, kompozitor', istaknuo je Stjepan.

Oko igre bilo je problema s Appleom koji nije htio odobriti igru jer su smatrali kako je pozadinska glazba odnosno ganga (tradicionalni hrvatski način pjevanja. Najviše Dalmatinska zagora i Hercegovina) 'uvredljiva'. No Stjepan nije odustao u svom nastojanju da progura gangu pa je tako objasnio Appleu kako se radi u tradiciji i da sam tekst uvodne gange nije ništa uvredljivo.

Naravno, pošto je Apple omogućio mnogim nepoznatim developerima da svoje radove proguraju na svjetsko tržište bez potrebe za distributerima, Stjepan je odlučio pokušati krenuti na globalnu razinu.

A kakvi su planovi za budućnost Stjepan kaže:

'Pošto sam iznimno uživao u samom procesu kreacije igre cilj i želja mi je da Rebel Hero omogući nastavak rada na novim projektima a bilo bi odlično kad bi se vidjelo da razvoj ovakvih software-a omogućava možda i stalno zaposlenje. Naravno trebao bi i inspirirati dio ekipe koja je dijelom sudjelovala u projektu da se ozbiljnije posveti razvoju igara'

U nastavku možete pogledati kako igra izgleda, te ukoliko želite odvojiti 0.99 dolara i podržati ovu inicijativu igru možete preuzeti s App Storea. No kao što je to uvijek običaj ZIMO vam dijeli 3 promo koda, stoga prva tri komentara dobivaju igru besplatno!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti