[Recenzija] Cubot X16, pametni telefon za poželjeti

Nedavno smo u ruke dobili novi model Cubota X16, koji je prema prvim dojmovima izvrstan telefon.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.11.2015. / 08:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Cubot je predstavio novi X16, 5-inčni pametni telefon koji se može pohvaliti kvalitetnom završnom obradom, izvrsnim ekranom, lijepim dizajnom, a uz sve to, uređaj je vrlo tanak, svega 6.2 mm.

Čim prvi put u ruke primite ovaj uređaj, primijetit ćete kako se radi o vrlo zgodnom, dizajnom pristojnom i kvalitetnom uređaju. Ekran FullHD rezolucije 1920 x 1080 odmah se ističe naspram ostalih uređaja, a uz to X16 koristi najnoviju JDI tehnologiju. Sa 441 piksela po inču sigurni ste da se radi o ekranu visoke čistoće, dok je kud gledišta dostupan u okviru od 178 stupnjeva. Kad smo još kod ekrana, valja spomenuti kako X16 ima poseban sloj na ekranu koji štiti uređaj od ogrebotina, pa tako vaši ključevi neće ogrebati ekran.

Zahvaljujući četverojezgrenom 64 bitnom procesoru, uređaj je vrlo brz što je vidljivo iz videa ispod. Igre u visokoj kvaliteti mogu se igrati bez problema, no vidi se mala razlika između top pametnih telefona i Cubota, no ništa previše značajno, barem ne za tu razliku cijene. Osim toga, X16 dolazi s 16GB interne memorije te 2GB RAM-a.

Stražnja kamera od 16MP dolazi s dvostrukom LED bljeskalicom, a koja koristit pet elemenata leće, te unutar sebe ima ugrađen motor s malom potrošnjom snage. Za one tehnički bolje potkovane, X16 nudi f/2.2, CMOS doseže 1/2.7 inča, što znači da i u lošijim svjetlosnim uvjetima detalji dolaze do izražaja. Prednja kamera je 8MP s f/2.2 te kutem od 88 stupnjeva što će poslužiti za vaše selfije.

Softverski dio uređaja također je dobro odrađen, pa tako X16 nudi prepoznavanja pokreta ruku, stoga možete pomoću “victory” znaka pokrenuti slikanje selfija, što radi prilično dobro. Nadalje, imate mogućnost snimanja panorama, višekutnog gledanja tako da slikate objekt s više strana, te slikanje u pokretu pomoću kojeg možete točno odrediti svaki detalj u “sport” modeu.

Zaključak je da je uređaj više od dobrog uređaja, iako mu cijena iznosi svega 140 dolara (bez carine i PDV-a), što je odlična cijena za ono što X16 nudi. Osim što sjeda odlično u ruku, ovaj uređaj je definitivno preporuka svakom tko želi dobar uređaj s dobrim ekranom po pristupačnoj cijeni.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti