RECENZIJA: MeanIT bežične slušalice TWS B100 - savršene za sve koji vole diskreciju

Ako spadate u kategoriju onih koji trebaju bežične slušalice, a ne želite izdvojiti nekoliko stotina kuna za njih (ili ste pak skloni gubljenju istih), tople preporuke za ove slušalice.

Martina Čizmić | 01.12.2021. / 08:42

Galerija

 Bežične slušalice više nisu luksuz, već su postale neizostavan dio. Bez obzira koristite li ih za slušanje omiljene glazbe dok trčite ili vježbate, ili kao hands-free u automobilu, bežične slušalice imaju cijeli niz prednosti pred običnim žičanim slušalicama. 

Mi smo imali prilike isprobati jedne bežične slušalice koje su prilično izdržljive, a zbog svoje veličine i diskretne. Radi se o MeanIT bežičnim slušalicama TWS B100 koje je moguće na baviti u svim bolje opremljenim trgovinama elektroničkim uređajima, a i šire. 

Radi se o reletivno malim slušalicama koje dolaze u diskretnoj crnoj kutijici koja im je ujedno i punjač. Slušalice ne diskriminiraju i jednostavni ih je spojiti s bilo kojim pametnim telefonom, ali i prijenosnim računalom, tabletom pa čak i pametnim satom. 

MeanIT slušalice TWS B100 - 4 (Foto: Zimo)

Na prvi pogled (i dodir) sama kutijica djeluje krhko, no tijekom testiranja izdržala je bespoštedno bacanje po automobilu i nošenje u torbi u kojoj je bilo i ključeva i pametnih telefona, ali i drugih stvari. Kutijica je sve to stoički izdržala. 

Čim otvorite kutijicu vidljive su slušalice i središnji ekran koji služi kako biste znali postotak napunjenosti same kutijice. Naime, baš kao i kod ostalih bežičnih slušalica, kutijica je i svojevrsno mjesto za punjenje, kako kad je uključena u struju, tako i kad ste u pokretu. Jasno su vidljive brojke koje ističu koliko je još zaliha struje ostalo. Dok se slušalice pune, a njima je vidljivo crveno svjetlo. Kad su napunjene, to je se svjetlo gasi. Nama je za punjenje do 100 posto bilo potrebno nešto manje od dva sata, a najčešće smo ih "dopunjavali" tijekom dana pohranom u kutijicu.

Same slušalice imaju na sebi gumb koji služi za uključivanje i isključivanje, upravljanje slušalicama te za uparivanje. Mi smo bez problema koristili slušalice kao handsfree u automobilu (dugi pritisak za odbijanje poziva, kratki za javljanje), ali i kao slušalice povezane s prijenosnim računalom. Slušalicama se jednostavno upravlja putem uređaja s kojim su povezane i bit će dovoljno da ih uparite s uređajem i možete ih početi koristiti. 

MeanIT slušalice TWS B100 - 1 (Foto: Zimo)

Uz same slušalice koje su dovoljno male da stanu u uho i budu gotovo neprimjetne, a dovoljno velike da ih ne tražite prstima po kutijici za punjenje, dolazi i kabel za punjenje te dodatni set silikonskih navlaka u različitim veličinama, kako bi i oni s većim odnosno manjim ušnim kanalima udobno mogli nositi slušalice. 

Kvaliteta zvuka samih slušalica je više nego pristojna. Nismo imali nikakvih problema prilikom obavljanja telefonskih poziva ili slušanja glazbe, dok god je napunjenost slušalica bila visoka. Kad bi se približila točki pražnjenja, počeo bi se gubiti zvuk u slušalicama, što nam je ujedno bio znak da ih treba napuniti. 

Kad jednom pronađete pravi položaj u uhu, slušalice su veoma udobne i lagane pa ćete čak i moći zaboraviti da ih nosite. No, dok ne nađete tu "zlatnu točku" pripremite se na iskakanje iz uha u, pa mogli bismo reći, zanimljivim situacijama. Mi smo ih tako lovili po automobilu, cesti, uredu, kuhinji, ali sve te "izlete" su preživjele i uredno nastavile raditi. 

Dakle, ako spadate u kategoriju onih koji trebaju bežične slušalice, a ne želite izdvojiti nekoliko stotina kuna za njih (ili ste pak skloni gubljenju), tople preporuke za ove slušalice. Pogotovo jer za cijenu od 159 kuna dobivate slušalice koje će vas vjerno služiti. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti