Kada pričamo o novom zapošljavanju, znate da je to noćna mora svakog poslodavca. Osim što ima ionako previše posla, uz sve to šef se još mora baviti zapošljavanjem novih ljudi, naravno osim ako ima specijaliziranu osobu za to. 

Iako je uvijek dobro vidjeti se u četiri oka, softver koji razvija tvrtka Pymetrics mogla bi pomoći u prvoj selekciji budućih potencijalnih zaposlenika. “Proces regrutacije nije baš najbolji. Nisam čuo nikoga tko smatra da je rezime vrlo dobra dio informacija o nekom, pogotovo ako imate 22 godine”, mišljenja je Frida Polli, CEO i suosnivačica Pymetrica. 

Naime, njihov softver omogućuje prepoznavanje jačih strana budućih zaposlenika, što omogućuje jednostavnije daljnje usmjeravanje. Ovaj sustav nije osmišljen kako bi se budući zaposlenici natjecali, jer različiti poslovi zahtijevaju različite karakteristike. Trenutno u beta fazi Psymetrics bi tako mogao postati vrlo važan alat kada pričamo o zapošljavanju i prepoznavanju talenata. LinkedIn je u današnje vrijeme relevantan servis koji pomaže u regrutaciji ljudi, no opet s druge strane nam pruža mnogo onih pravih informacija. 

Ako želite, možete isprobati kako izgleda njihov softver te se “poigrati” kako biste dobili dojam o načinu kako su to osmislili u Pymetricsu.

Izvor CNBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju