Amazon je objavio kako je od objave njegove druge verzije popularnog e-čitača - Kindlea, prodaja nadmašila posljednji (ujedno i najjači) kvartal u 2009.g.

Kako se blagadani približavaju, gadgeti naviru na sve strane. Amazon je objavio kako prodaja novog Kindlea raste, a blagadani još nisu ni počeli. Jasno je da su oči velikih kompanija poput Applea, Amazona, Sonya, Samsunga i ostalih uperene na blagdansko vrijeme.

Na Amazon.com, prodaja knjiga za Kindle i dalje se približava broju prodanih print knjiga, iako prodaja print knjiga i dalje raste. U posljednjih 30 dana, Amazon.com zabilježio je više prodanih e-knjiga za KIndle nego print knjiga (tvrdi i meki uvez zajedno).

Ukoliko još uvijek sumnjate u revoluciju e-knjiga, ovo su pokazatelji kako se ta revolucija upravo događa, ovo je momenat koji su tehnolozi predviđali prije 10 godina, a koji govori kako će prodaja elektronskih knjiga utjecati na prodaju novih, pravih knjiga.

Amazon je također izvjestio, kako je u prvih devet mjeseci prošle godine, uspoređeno sa prvih devet mjeseci ove godine, prodaja e-knjiga porasla 3x, odnosno za 193%.

Svidjelo se to nama ili ne, u e-knjigama leži ogroman poslovni potencijal. Još uvijek mislite da e-knjige nemaju budućnost?

Via [Amazon]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju