Srpski startup Rendered :Text, koji dolazi iz Novog Sada, zvanično je lansirao novu aplikaciju Semaphore, piše specijalizovani srpski portal o startup preduzetništvu Startit.rs.

U pitanju je servis koji Ruby programerima pomaže da jednostavnije prave kvalitetne aplikacije kroz automatizovanje procesa testiranja. Semaphore je posebno pogodan za one koji ne žele da se bave low level podešavanjima, a naglasak je stavljen na kolaboraciju i timove od 5 do 15 ljudi.

Poslovni model Semaphorea je pretplata za korišćenje usluge a u zavisnosti od potrebnih funkcionalnosti cene idu od 9 do 229 dolara na mesečnom nivou.

Semaphore omogućava integracione i unit testove. Primer primene je automatsko izvršavanje testova nakon svake izmene u kodu, kako se ne bi desilo da izaziva pucanje nekog drugog dela, npr. registracije.

Korisnici povezuju svoj Github nalog sa aplikacijom, biraju Ruby projekat koji bilduju, kod se klonira na Semaphoreove servere, kreira se baza i sve što je potrebno pa se izvršavaju taskovi koji pokreću testove.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju