Ribar zaljubljen u more osmislio iznimne riblje specijalitete pod imenom Pepefiš

Ljubav prema ribarenju i vremenu provedenom na moru bila je toliko snažna da se odlučio baciti u poduzetništvo i ljuljuškanje valova upotpuniti poduzetničkim vodama.

Zimo Zimo | 07.11.2023. / 11:00

Živko Dražin, Pepefiš (Foto: Nova TV)

Junak nove priče hit-projekta "Startaj Hrvatska" jest Živko Dražin iz Kaštel Kambelovca, koji proizvodi iznimne riblje specijalitete u staklenci, pod nazivom Pepefiš, odnosno, kako ih on sam naziva - Dalmacijom u staklenci.

Još u djetinjstvu Živko je razvio ljubav prema moru i ribolovu. Budući da su on i njegov brat blizanac izgubili oca u ranoj dobi, bili su prisiljeni brzo naučiti kako loviti ribu i kako je prodavati. Zato bi, kada bi uhvatili nešto ribe, odlazili na tržnicu ne bi li je prodali i zaradili novac za osnovne potrepštine za kuću.

Iako je Živka uvijek privlačilo more, radio je u tvornici. Za to vrijeme svaki slobodan trenutak provodio bi otisnut na moru loveći ribu.

Ne može nitko platiti taj osjećaj slobode. Voziš se, pa klapa motor, ti spavaš, pa te ljulja. I da ne uhvatiš nešto za prodaju, nešto će biti za ručak, večeru. To mi fali danas, da idem na more, da spavam i da mi motor klapa kraj glave, ispričao je Živko.

Ljubav prema ribarenju i vremenu provedenom na moru bila je toliko snažna da se odlučio baciti u poduzetništvo i ljuljuškanje valova upotpuniti poduzetničkim vodama.

Tu sam proveo cijeli život. Ne bih ga mijenjao ni za što. Sve što sam dobio, dobio sam od mora. Znate kako kažu - život uzme, more vrati, poručuje Živko.

Sada tržištu nudi proizvod koji je spoj tradicionalnih načina pripreme ribe s modernim gastronomskim trendovima. Njegov Pepefiš uključuje slatko-kisele papričice punjene filetima slanih inćuna pripremljenima po originalnom receptu koji je zaštićen patentom.

Zatim, tu je i temeljac za Anin crni rižoto napravljen kako bi svakome omogućio da na jednostavan i brz način kod kuće napravi jelo dostojno najkvalitetnijeg dalmatinskog restorana u samo nekoliko minuta. Treća varijanta Pepefiša koja se može naći na policama SPAR Hrvatska jest salata od hobotnice s maslinama i kaparima.

Kako je tekao Živkov put od djetinjstva do stavljanja svojih delikatesnih morskih proizvoda na police trgovina SPAR Hrvatska, ne propustite pogledati u novoj epizodi emisije "Startaj Hrvatska" u nedjelju od 16 sati na Novoj TV!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti