Richie Hawtin je Steve Jobs elektronske glazbi "Ove godine ponovo smo promijenili sve"

Oni koji su pohađali festivale elektronske glazbe sigurno su čuli barem jedan set Richieja Hawtina, pionira elektronske glazbe.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 26.06.2013. / 11:42

Richie Hawtin je Steve Jobs elektronske glazbi "Ove godine ponovo smo promijenili sve"

Oni koji su pohađali festivale elektronske glazbe sigurno su čuli barem jedan set Richieja Hawtina, jednog od pionira elektronske glazbe.

Hawtin je često eksperimentirao s novom glazbom, načinom na koji ju pušta, čak i svojim izgledom. Iza njega je uspješna karijera a on sam i dalje nastavlja s inovativnim konceptom klubova u kojima održava svoj program — zvuči poznato?

Mogli bismo reći kako Richie Hawtin i Steve Jobs imaju mnogo toga zajedničkog, i jedan i drugi transformirali su nekoliko industrija. Hawtin je svakako uvelike utjecao na način kako se glazba pušta, producira, organiziraju partyji i općenito zabavlja, a bio je i jedan od začetnika minimal zvuka, te radio live-act nastupe u vrijeme dok su drugi počinjali s pločama.

Sve u svemu, ovaj kratki trailer pokazuje novi program Enter. koji se održava ove godine na Ibizi u poznatom klubu Space. Ako se odlučite posjetiti Ibizu, evo što možete očekivati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti