RIDE2: Vožnja taksijima i u električnim automobilima!

Nova usluga za prijevoz taksijem RIDE2 jedinstvena je po tome što se osim klasičnih motornih vozila u floti nalaze i električna vozila

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.12.2018. / 16:20

Flota RIDE2 (Foto: RIDE2) (Foto: RIDE2)

RIDE2, nova usluga za prijevoz taksijem poznatog rent-a-cara RIDECAR predstavljena je u sklopu daljnjeg razvoja ovog društva na hrvatskom tržištu te je već dostupna u Zagrebu, a do proljeća je planirano širenje i na ostale hrvatske gradove. Ova usluga je jedinstvena po tome što se osim klasičnih motornih vozila u RIDE2 floti nalaze i električna vozila, a u kontekstu vremena u kojem živimo i sklonosti društva za ekološkim i održivim načinom poslovanja, kao dugoročni cilj plan im je imati cjelokupnu flotu na električni pogon.

Prednosti ove usluge prilikom predstavljanja objasnio je vlasnik društva, Marijan Babić, koji je izjavio: „Sretan sam i zadovoljan što smo nakon toliko godina prisutnosti u mobilnom sektoru uspjeli ponuditi novu, drugačiju uslugu hrvatskoj publici. Ne samo da na razvojno-operativnom planu želimo staviti naglasak ne ekologiju, nego vlastitim inovativnim rješenjima našim sugrađanima već sada donosimo novitete, poput dijeljenog prijevoza, čime se ostvaruje značajno smanjenje troškova prijevoza. To je ono što nas veseli i što cijelom projektu daje dodanu vrijednost. Dodatno ovim putem najavljujem i sniženje cijena vožnje električnim vozilima sa 6,00HRK na 3,60HRK po kilometru.“

U ponudi su nalaze pet kategorija vozila, od standardnih, električnih, premium do kombija i premium kombija koji se mogu naručiti putem besplatne RIDE2 mobilne aplikacije.

Podršku u nastojanjima za elektrifikacijom voznog parka ovom društvu dali su brojni uzvanici automobilske industrije, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, voditelj HEP tima za e-mobilnost Domagoj Puzak, Član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, generalni menadžer Ducati Energia Dražen Crnković te brojni uzvanici automobilske industrije.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti