Rimac Automobili objavili pokretanje nove flote vozila za istraživanje: Cilj je ubrzati razvoj autonomne vožnje

Rimac Automobili su putem Facebooka objavili da je njihov tim za autonomnu vožnju pokrenu flotu vozila za istraživanje kojom namjerava ubrzati razvoj sustava za autonomnu vožnju.

B.F.M. | 18.07.2018. / 21:48

18.07.2018.
Auto iz flote za istraživanje Rimac Automobila (Foto: Rimac Automobili/Screenshot) - 2 (Foto: Rimac Automobili/Screenshot)

Rimac Automobili na svojoj su Facebook stranici objavili video u kojem je prikazan automobil za istraživanje kako vozi Zagrebom. U tekstu uz video pojasnili su da je riječ o jednom od automobila iz flote vozila za istraživanje autonomne vožnje.

Naš tim za autonomnu vožnju pokrenuo je svoju flotu vozila za istraživanje kako bi ubrzao razvoj sustava za autonomnu vožnju i zaštitni znak C-Twoa – instruktora vožnje. Flota će se sastojati od više tipova vozila za određene svrhe i uvjete s većim performansom i uzbudljivija vozila će biti predstavljena sljedeće godine, stoji u objavi.

Vozilo prikazano na snimci ima osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, inercijalne mjerne jedinice te iznimno precizan GPS. Vozilo može, putem našeg sustava umjetne inteligencije, biti kontrolirano iznutra i koristit će se za skupljanje podataka i testiranje naših algoritama, dodali su iz Rimac Automobila.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti