Rimac dogovorio 80 milijuna eura teško partnerstvo s Hyundaijem i Kijom

Hyundai i Kia uložit će ukupno 80 milijuna eura u Rimac Automobile, a tvrtke će zajednički raditi na prototipima električnih verzija Hyundaijeva N branda sportskih automobila te razvijati gorive ćelije visokih performansi za električna vozila.

Martina Čizmić | 14.05.2019. / 08:38

Galerija

Rimac Automobili i južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Motor Group dogovorili su strateško partnerstvo koje bi trebalo unaprijediti razvoj električnih vozila.

Kako je priopćeno iz obiju tvrtki, prema uvjetima partnerstva, Hyundai i Kia uložit će ukupno 80 milijuna eura u Rimac Automobile, a tvrtke će zajednički raditi na prototipima električnih verzija Hyundaijeva N branda sportskih automobila te razvijati gorive ćelije visokih performansi za električna vozila.

Rimac je inovativna kompanija s nevjerojatnim sposobnostima, istaknuo je Euisun Chung iz Hyundaija te dodao: Njegovi počeci kao startup i nevjerojatno iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkim napretkom čine Rimca idealnim partnerom za nas. Veselimo se suradnji s Rimcem na našem putu prema čišćoj mobilnosti.

Delegacija iz Hyundaija u Rimac Automobilima (Foto: Rimac Automobili)

Ništa manje rječit nije bio ni sam Mate Rimac.

Veoma smo impresionirani vizijom Hyundai Motor Groupe, kao i njihovom inicijativom. Vjerujemo da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za naše kompanije i korisnike. Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća kompanija. U Hyundai Motor Groupu vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera te vjerujemo da će suradnja promijeniti našu poziciju u industriji, istaknuo je Rimac.

Rimac će s Hyundai Motor Groupom raditi na istraživanju i razvoju kako bi se ostvarili ranije zacrtani planovi za elektrifikaciju Hyundaijevih modela do 2025. godine.

Želimo stvarati vozila visokih performansi koja nisu samo brza i snažna, već i ispunjavaju najviša očekivanja naših klijenata kao automobili njihovih snova. Naš je cilj popularizirati električna vozila i stvarati društvene vrijednosti kroz tehnologiju svjetske klase, istaknuo je na kraju Thomas Shchemera iz Hyundaija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti