Rimac otvorio dušu: "Mrzite i pljujte koliko želite. Ja sam ponosan na ovu ekipu... A tek smo počeli"

Razmišljamo već o Campus II, koji će biti višestruko veći, otkrio je Rimac.

Martina Čizmić | 16.11.2022. / 09:41

Mate Rimac (Foto: Rimac Group Formula Student Alpe Adria)

Mate Rimac često je aktivan na Facebooku, gdje objavljuje poslovne uspjehe, ali se zna prisjetiti i pokojeg neuspjeha iz svoje karijere. I iako je većina komentara izuzetno pozitivna, uvijek se može naći i dio onih hejtera koji imaju potrebu dati svoje, najčešće negativno mišljenje. Bez obzira na temu. 

No Rimac im je, u svom stilu, odlučio uzvratiti. 

Koliko god veliki dio javnosti to omalovažavao i hejtao, u Hrvatskoj, u bivšem šoping-centru danas proizvodimo najsnažniji i najbrže ubrzavajući produkcijski auto u povijesti i najbrži produkcijski električni auto. 'Pa šta to JA imam od toga da se proizvodi auto koji ide 412 km/h u Hrvatskoj?' Takvi ne trebaju odgovor – neće ga razumjeti, napisao je Rimac na Facebooku. 

Rimac Nevera Rimac Nevera postaje najbrži serijski električni automobil na svijetu

 

Objasnio je što je točno "taj beskorisni auto", kako ga neki nazivaju, zapravo donio. 

Velikim se dijelom zahvaljujući tom 'beskorisnom autu' u Hrvatskoj stvorilo 2000 radnih mjesta (više od 1000 inženjera), privuklo 830 milijuna eura kapitala najkvalitetnijih investitora na svijetu i doselilo više od 400 stranih stručnjaka (najviše iz Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Njemačke) sa znanjem kakvo ovdje ne postoji. U Zagreb doslovno svaki dan dolaze delegacije proizvođača automobila – samo danas su četiri ovdje (dva njemačka, jedan talijanski i jedan iz UK-a). Kampus, razvojno-istraživački centar od 100.000 kvadratnih metara i više od 200 milijuna eura investicije već je 'rasprodan' (svi prostori predviđeni za poznate projekte) i razmišljamo već o Campus II, koji će biti višestruko veći. Da, znali smo promašiti rokove i neke stvari traju duže od očekivanog, ali ovakve stvari se ne rade preko noći. Od kockice i prvog zaposlenog prošlo je 11 godina – mislim da i nije toliko loše, napisao je Rimac.

Slika nije dostupna Glavni programski inženjer Nevere jasno rekao gdje je granica ubrzanja budućih električnih hiperautomobila: "Ispod jedne sekunde"

Na kraju, poslao je direktnu poruku i hejterima.

Briga me za ostale – mrzite i pljujte koliko želite. Ja sam ponosan na ovu ekipu koja je sa ogromnim trudom, radom i znanjem napravila čudo. A tek smo počeli, napisao je Rimac i tako još jednom dao do znanja da je sve to što je dosad napravio samo početak. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti