Rimac, Perpetuum Mobile, In2, Repsly i svinaweb na Danima karijera na varaždinskom FOI-u

Ponukani velikim interesom studenata i poslodavaca zabilježenim na prijašnjim Danima karijera, organizatori i ove godine pripremaju zanimljiv i bogat program tijekom kojeg će predstavnici poslodavaca imati prilike upoznati sadašnje studente, ujedno i svoje potencijalne buduće zaposlenike,

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.05.2015. / 19:07

Rimac, Perpetuum Mobile, In2, Repsly i svinaweb na Danima karijera na varaždinskom FOI-u

Ponukani velikim interesom studenata i poslodavaca zabilježenim na prijašnjim Danima karijera, organizatori i ove godine pripremaju zanimljiv i bogat program tijekom kojeg će predstavnici poslodavaca imati prilike upoznati sadašnje studente, ujedno i svoje potencijalne buduće zaposlenike, kroz prezentacije studentskih projekata i neformalno druženje, a studenti i srednjoškolci će s druge strane imati priliku čuti savjete o uspjehu u dinamičnom ICT okruženju od predstavnika renomiranih hrvatskih IT tvrtki te uspješnih alumnija FOI-ja.

Ovogodišnji Dan karijera započinje panel diskusijom pod nazivom "Innovation & Growth" u kojem će sudjelovati predstavnici uspješnih i inovativnih tehnoloških tvrtki. Svoj put do uspjeha ispričati će Davor Debrecin, direktor i CEO digitalne agencije svinaweb d.o.o., Monika Mikac, COO iz tvrtke Rimac automobili d.o.o., Blerim Sela, suosnivač i CEO tvrtke Perpetuum Mobile d.o.o., Tanja Pušelj Ostroški, članica uprave softverske tvrtke IN2 d.o.o. i Marko Kovač osnivač i CEO tvrtke Repsly. Panelisti će se dotaknuti tema vezanih uz inovacije, rast i razvoj svojeg poduzeća, kao i savjeta koje će podijeliti sadašnjim studentima vezanim uz razvoj njihovih ideja, pokretanje vlastite karijere, poticanje kreativnosti i poduzetnosti pri pronalasku prvog zaposlenja te o načinima i iskustvima prilikom zapošljavanja. Diskusiju će moderirati Tomislav Car, direktor i suosnivač tvrtke Infinum.

Nakon panel diskusije program se nastavlja predstavljanjem studentskih projekata u dijelu programa Student2Business. Studenti FOI-ja prezentirat će svoje studentske projekte nastale u okviru kolegija ili kroz različite izvannastavne aktivnosti ispred sastava stručnjaka iz prakse, koji će ih potom svojim komentarima i savjetima iz poslovnog svijeta usmjeriti dalje u razvoju i realizaciji njihovih ideja.

Nositelji "Business & IT Career Tracks“ dijela Dana karijera su bivši studenti FOI-ja koji će iznijeti svoja iskustva studiranja na FOI-ju i osobne priče o karijeri nakon završetka studija. Kako se nose s izazovima, radnim zadacima i tehnologijama s kojima se susreću na trenutnim radnim mjestima reći će nam panelisti IT Track-a: Zoran Završki, Front-end developer iz digitalne agencije Degordian d.o.o., Teodor Hirš, Android mobile developer u tvrtki Asseco SEE d.o.o., Matija Turk, Chief Technical Officer tvrtke Novi-Net d.o.o., Dalibor Margotić, voditelj Odjela za baze podataka i poslovno izvještavanje u tvrtci KING ICT d.o.o. te Ivan Džolan, Software project manager iz tvrtke IN2 d.o.o.. Kako se snalaze na dinamičnom i konkurentnom tržištu te koji su njihovi savjeti za uspjeh reći će nam i panelisti Business Track-a, sve redom mladi i uspješni FOI alumni: Ivana Blažoti, specijalist za digitalni marketing iz poslovno- tehnološke tvrtke mStart d.o.o. koja djeluje u okviru koncerna Agrokor, Goran Kovačević, Sales Manager software development tvrtke Infinum d.o.o., Boris Ostojić, voditelj Quality Assurance odjela u informatičkoj tvrtki Infobip d.o.o., Daniela Kidjemet, praktikantica u odjelu IT revizije u tvrtci PwC d.o.o. te Maja Lalić, Business Analyst u agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama APIS IT d.o.o.

U suradnji s poslodavcima, tehnološkim centrima i studentima, kao novitet ovogodišnjeg Dana karijera ističemo opušteno druženje "Tech Showcase & Employer Hangout" uz prikaz raznih tehnologija i uređaja poput Google Glass, Reacon Jet, Oculus Rifta, 3D printera, 3D scannera, uređaja za satelitsko praćenje vozila, bespilotnih letjelica, AVIION OTT-a, SmartKita, FOI plant i sl., kako bi studenti, poslodavci i alumniji mogli u neformalnom okruženju popričati o raznim mogućnostima suradnje, zaposlenja i uključivanja u projekte.

Partneri ovog događanja su Osijek Software City, Zimo Digital, Posao.hr, Poslovni dnevnik, Tehnološki park Varaždin te Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Cjeloviti program Dana karijera i forma za prijavu dostupni su na portalu Centra za podršku studentima i razvoj karijera (http://bit.ly/dankarijerafoihttp://bit.ly/dankarijerafoi), a sve novosti možete pratiti i putem Facebook stranice Dana karijera (http://on.fb.me/1cmsFu3). 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti